Det er kanskje ikke så lurt å starte på en ny serie akkurat denne helga, siden «Game of Thrones» er tilbake mandag (klokka 03.00, faktisk, for de ivrigste av dere). Men vil du det likevel har vi et par tips, og det er da noen nye filmer å streame denne helga også.

22js

«22 Jump Street» er ute på Netflix. Oppfølgeren til, d’oh, «21 Jump Street» fra 2012, nok en gang med Channing Tatum og Jonah Hill i hovedrollene. Filmene handler om politimenn som går undercover i et studentmiljø og er selvsagt basert på humorserien som gikk sin seiersgang også på norske tv-skjermer på 80-tallet (uten at det er noen som helst forutsetning å være fortrolig med serien for å få utbytte av filmene). Sett bort fra animasjonsfilmen «The Lego Movie« var dette den største komi-hiten på kino i USA i 2014. Ukomplisert moro er også moro (for ikke å snakke om big business).


 

ksch

Hva kan man si om «The Unbreakable Kimmy Schmidt» som ikke allerede er sagt? Fortellingen om den unge kvinna (Ellie Kemper) som etablerer seg i den moderne verden etter å ha levd isolert i en sekt i femten år (vesentlig morsommere enn det høres ut) er omsider i gang igjen på Netflix. Tretten flunkende nye episoder og en egen kimmifiseringsknapp, som endrer hele grensesnittet til en kledelig rosa/lilla palett.


 

khudvbc30

På lista over vellykkede norske filmer de siste ti åra rager Sara Johnsen«Upperdog» fra 2009 forholdsvis høyt. En søster og bror adopteres til Norge og vokser opp på hver sin side av Oslo uten å vite om hverandre – helt til den polske hushjelpen i den ene husstanden oppdager sammenhengen og setter seg fore å bringe dem sammen. Utsøkte skuespillerprestasjoner av Hermann Sebado, Agnieszka Grochowska og Mads Sjøgård Pettersen er bare en av grunnene til å sjekke ut denne på NRK nå.


 

12m copy

I det dystrere hjørnet befinner «12 Monkeys» seg. Serien som bygger løselig på Terry Gilliams undervurderte Bruce Willis-film fra 1995 er nå ute medførste episode av sesong to på HBO. Handler om en chrononaut (en astronaut som reiser i tid i stedet for rom) som kommer fra 2043 til vår tid for å avverge en dødelig pest. Nå er også Madeleine Stowe fra originalfilmen med på laget. Første sesong kan fortsatt binges, nye episoder vil bli lagt ut på tirsdager.


 

hitler

Ikke heeelt blodfersk denne, men med et så bisarrt premiss at vi bare må finne tid til å sjekke den ut: Adolf Hitler gjenoppstår og blir et mediefenomen og en klikkmagnet på Youtube fordi folk tror han er en rasende dyktig komiker. Både romanen (av Timur Vermes og gitt ut i 2011) og filmatiseringen er – naturligvis ikke kontroverser – blitt store suksesser i Tyskland. «Look Who’s Back»/«Han er her igjen» er ute på Netflix.

God helg!