Streaming er i full ferd med å forandre hele vår medievirkelighet, og et betydelig antall nordmenn har minst ett video on demand-abonnement.

Hver uke fremover kommer vi derfor til å sjekke ut hva som skjer på VOD-fronten, og tipse litt om hva du burde få med deg av filmer og tv-serier.

Bare hyggelig!

UKENS TV-SERIE: «BANSHEE»

HBO Nordic og Filmnet har nettopp frest i gang med andre sesong av den grovt undervurderte thrillerserien «Banshee», som er sjefsprodusert av Alan Ball («True Blood», «Six Feet Under»).

Den første sesongen inneholdt noen av de mest brutale slagsmålsscenene noensinne filmet for kabel-TV – så er du ute etter hardkokt «pulp», tegneserie-action og macho underholdning vil du neppe finne noe bedre alternativ for tiden.

Flere av episodene er regissert av danske Ole Christian Madsen (kjent for blant annet «Flammen & Citronen»), mens hans landsmann Ulrich Thomsen har en sentral birolle som den dypt ustabile kjøttbaronen Kai Proctor.

Sheriff Lucas Hood (Anthony Starr) er nødt til å rydde opp i blodbadet som endte sesongfinalen, og forholde seg til det faktum at den psykopatiske mafiabossen Mr. Rabbit (Ben Cross) overlevde massakren. Som om Rabbit ikke var ilter nok fra før, liksom.

Hood tar seg allikevel tid til å rane en pengetransport sammen med den transseksuelle badassen Job (Hoon Lee) og eksen Carrie (Ivana Milicevic). Sistnevnte har mistet det aller meste siden sist, inklusive familien, jobben og hun står nå i fare for å bli fengslet.

Dette er livlige greier som fortjener oppmerksomhet! Den første episoden av sesong to er også tilgjengelig helt gratis via C More Films Youtube-kanal.

UKENS FILM: «THE EAST»

Vi er veldig begeistret for indie-yndlingen Brit Marling, både som skuespiller og manusforfatter.

Hun er aktuell som begge deler i thrilleren «The East», som nylig ble sluppet rett på hjemmekino her i Norge. Marling samarbeider nok en gang med sin gode venn, «Sound of My Voice»-regissøren Zal Batmanglij (Ja, han har Batman i etternavnet sitt!) – og har basert filmen på ting de opplevde som fattige togloffere, mens de vanket sammen med eksentriske anarkister.

Sarah (Brit Marling) er en ambisiøs agent for et privat sikkerhetsfirma, som sendes «deep, deep undercover» for å infiltrere terrorgruppen «The East». De viser seg å være et kollektiv med anarkistiske ildsjeler under ledelse av den karismatiske hønken Benji (Alexander Skarsgård), som angriper toppledere i korrupte bedrifter.

Det tar naturligvis ikke lang tid før Sarah lar seg forføre både av ideologien og Benji, mens den skeptiske rikmannsdatteren Izzy (Ellen Page) skuler mistenksomt i bakgrunnen. Ingen tvil om at filmen er på lag med de sosialt engasjerte økoterroristene, som lever i pakt med naturen og deler ut karmisk rettferdighet til skurker som ødelegger liv.

Dette er definitivt den mest kommersielle filmen Marling og Batmanglij har laget; en kjølig thriller i syttitallstil med severdige skuespillere og et sterkt manus. Verdt tiden!

Det er selvfølgelig sin egen, syrlige ironi at filmen ble distribuert i USA av Rupert Murdoch-eide Fox Searchlight, siden han er akkurat den typen kakse disse terroristene ville ha angrepet. «The East» er tilgjengelig hos bl.a. SF Anytime og leietjenestene til tv-operatører som Canal Digital og GET.