Kan det friste med et gjensyn med et animert krypdyr, et innblikk i livet til et knippe hormonelle tenåringer og en sniktitt på et mulig, kommende grøss-blockbuster? Alt dette i dagens streamingtips, som vanlig basert på alt som er lagt ut på de store streamingstjenestene den siste uka.

Full oversikt her. God maihelg!

rang

Mulig vi nedgraderes fra «noenlunde troverdig nyhetsleverandør» til «ravende galninger» hos deg nå, men det får stå sin prøve: «Rango» er en av tidenes beste filmer, uansett sjanger! I det minste ordentlig undervurdert.

Litt spagettiwestern, litt «Chinatown», litt «Apokalypse Nå!», litt Hunter Thompson, et dødsbra lydspor, en helt ubegripelig virkelighetsnær CGI-skildring av et knusktørt ørkenlandskap, en av filmhistoriens mest skrekkingytende bad-guys – og en animert hovedkarakter som er fullstendig blottet for cuteness og likevel får deg til å sippe ukontrollert av empati. Og lagt ut på Netflix i går!

Screen Shot 2016-05-20 at 14.15.36

Han har laget en av vår tids aller beste dramaer med «The Walking Dead», så når Robert Kirkman har førpremiere på sin nye tv-serie «Outcast» sitter du ikke der på Facebook!

Bortsett fra at det er akkurat det du gjør, for i et antakelig helt revolusjonerende grep er det på bestemors favoritt-sosiale-medium premieren streames i kveld klokka 22.00. Nærmere bestemt på profilen til Fox. «Outcast» beskrives som en episk horror-serie og handler om en fyr som har isolert seg fordi han sliter med demonisk besettelse. På vanlig tv kan du ikke se det før 6. juni.

v1

Den lille indiefilmen som lages på luft og kjærlighet og går hele veien fra festivaler og kritikerjubel til fulle kinosaler, million-inntjening og priser er blitt et kjent narrativ.

«Juno» er selve blåprinten, som med sin hjertevarmende fortelling om tenåringsgraviditet, kjærlighet og sjelegransking ble nominert til en rekke Oscars i 2007, vant for beste manus og åpner for rødvinsdiskusjon om den er progressiv og feministisk eller reaksjonær og anti-abort. Med Ellen Page, Michael Cera, J.K. Simmons og Allison Janney og ute på C More og TV 2 Sumo.

natt

Troverdige tenåringsdrama på norsk, derimot, det er liksom enten «Skam» eller«Natt til 17.». Sistnevnte ble lagt ut på NRK nettopp dagen før nasjonaldagen og er en romantisk og svært severdig film om bestekompiser som er forelska i samme dame, samt en herlig skildring av mai-Oslo fra regissør Eirik Svensson, også kjent for sitt arbeid på «Unge lovende».

catf

«Catfish» er en av de mest omdiskuterte dokumentarene de siste åra – i den grad at filmskaperne har måttet forsvare seg mot anklager om at det hele bare er oppspinn.

Historien om Ned som forelsker seg i en profil på nettet og lærer en hel leksjonsbok om identiteter og sosiale medier, skal imidlertid være genuin og tar et par venstresvinger du ikke forutser. Kan streames nå på Viaplay.