Denne uka har Netflix oppdatert katalogen sin med en rekke forskjellige filmer, blant dem thriller-klassikere som «The Usual Suspects» og «The Untouchables», samt komediene «The Mask» og «Team America: World Police».

I denne saken har vi plukket ut noen av høydepunktene ellers, fra det brede og ganske varierte utvalget som de forskjellige strømmetjenestene byr på.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Hello Ladies – The Movie»

«The Office»-skaper Stephen Merchants HBO-serie ble ingen stor suksess, men nå har han fått runde av med en film som er blitt overraskende severdig.

«Hello Ladies – The Movie» er en kjapp og fiffig romantisk komedie med et par genuint morsomme øyeblikk.

Mye av problemet med serien var den usympatiske framtoningen til den øgleaktige hovedpersonen Stuart (Merchant) som jager modeller og status i Los Angeles. I filmen får vi i det minste en forklaring på oppførselen: Han ble dumpet på brutalt vis hjemme i England, og den overfladiske oppførselen er et forsøk på å skjule de dype mindreverdighetskompleksene.

Når ekskjæresten kommer på besøk til Los Angeles haster det med å lappe sammen en fasade som får henne til å angre på valget hun tok.

Se også opp for en svært minneverdig og pinlig gjesteopptreden fra Nicole Kidman og et gjensyn med alltid like herlige Stephen Tobolowsky.

Kan sees på: HBO Nordic / C More Play

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«19-2»

Gjennom utallige amerikanske politiserier har vi fått dramatiserte innblikk i galskapen som regjerer på gata. Men hvordan er ståa i nabolandet i nord, Canada – landet der «ingen låser døra»?

I politiserien «19-2» følger vi to politifolk – motvillige partnere til å begynne med – som har sitt å stri med på gata i Montreal. Både i form av illsinte junkier og våpenglade gjengmedlemmer (ja, de finnes visst i Canada også), men også sine indre problemer av varierende art.

«19-2» kommer helt ut av det blå og overrasker med å være en tidvis sterk serie – tankene flyr til en rekke andre politiserier av en viss kvalitet, både britiske og amerikanske. Mye av seriens styrke ligger nettopp i den karakterdrevne historien, kombinert med et stilistisk godt kameragrep og en ellers effektiv og god produksjon.

Serien er faktisk basert på en kanadisk miniserie ved samme navn fra et par år siden, da foregikk alt på fransk (slik det gjerne gjør i Canada):

Noe av fascinasjonen vi har for «19-2» ligger også i det relativt sjeldne innblikket i det kanadiske livet, noe vi ikke har vært altfor bortskjemte med tidligere – landets tv-produksjon har etter sigende tatt seg kraftig opp de siste årene.

Og så kommer vi ikke utenom den tidvis noe uvante aksenten – som igjen (sorry, Canada) får oss til å tenke på noe HELT annet:

Kan sees på: Viaplay

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Min bror, terroristen»

Filmskaper Robb Leech med sin andre dokumentar om stebroren Rich, en hvit middelklassebrite som ble radikal islamist og nå soner seks år i fengsel for å ha planlagt terrorisme i Pakistan.

Hva har skjedd, og hvordan kunne det gå så langt?

Robbs forklaringer likner dem vi har hørt så mange ganger: Jihadister som Rich føler de kjemper en rettferdig kamp for sine trosfeller mot vestlig okkupasjon, mange føler et drag mot spenning og vold, og glorifiseringen av det å dø som martyr er heller ingen ulempe.

I tillegg sporer han mye av elendigheten tilbake til den tilsynelatende godslige, men desto farligere Islam4UK-talsmannen Anjem Choudary.

Dokumentaren er rett-fram fortalt, men bidrar uansett med å gi en slags logikk til et fenomen det er vanskelig, men viktig, å forstå.

Kan sees på: NRK Nett-tv

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

Andre nye høydepunkter denne uka:

Netflix: Team America: World Police, Dinner for Schmucks, The Mexican, Beautiful Girls, The Untouchables, The Usual Suspects, Mad Max 3: Etter Thunderdome, The Mask

HBO Nordic: Shattered

Viaplay: A Christmas Carol (engelsk tale), Mikkes jul i Andeby (norsk tale), Søstrene Boleyn, Bernard & Bianca (norsk tale)

NRK Nett-TV: Det fantastiske livet, Bilda som forandra vitskapen, Game of Thrones (sesong 1), Ragnarock

TV 2 Sumo: White Collar (sesong 5), Kollektivet (sesongavslutning), Criminal Minds (sesong 10)

Mubi: Michael Kohlhaas, Tropa de Elite, Submarine, I’m Not There

C More Play: Hotell Transylvania, Premium Rush, The Secret Life of Walter Mitty, The Baytown Outlaws

 

• Se alle Filters streamingtips!
• Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på Filters nyhetsbrev!