Blant ukas streamingnyheter finner vi den nye serien til Jason «Khal Drogo» Momoa, et skummelt aktuelt gjensyn med en serie om sovende terroristceller, samt en lovende Batman-serie – uten Batman!

Men også litt om teknologien som kan forandre verden.

Som vanlig finner du den komplette menyen nederst i saken – men først noen av premierene vi har valgt å fremheve.

Se alle streamingtipsene våre!

 

«Print the Legend»

Mange av oss betrakter fortsatt 3d-printing som en rimelig sær og marginal greie. Akkurat slik mange en gang sa om datamaskinene. Hvem kommer vel til å ha en sånn i hjemme, liksom?

I Netflix-dokumentaren «Print the Legend» får i et større innblikk i teknologien som mange sier «vil forandre verden» – samt følge pionerene som har bygget opp industrien fra små gutterom til store og etterhvert svært verdifulle selskaper.

Vi er fortsatt svært tidlig i denne revolusjonen, men allerede nå kan 3d-printing brukes til alt fra å lage små duppeditter med større eller mindre praktisk verdi, til fullt fungerende proteser – og, kontroversielt nok, våpen. I denne dokumentaren dekkes de fleste av disse spørsmålene – en grei innføring i det som godt kan tenkes blir et nytt «Macintosh»-kapittel i vår moderne historie.

Kan sees på: Netflix

 

«The Red Road»

Du kjenner ham nok best igjen fra «Game of Thrones», Jason Momoa, der han spilte supertøffingen  Khal Drogo.

Mindre tøff er han ikke i «The Red Road», der han spiller Phillip Kopus – en fyr med en noe broket fortid som returnerer til hjemstedet sitt i New Jersey.

Samfunnet er preget av mange konflikter mellom en indianerstamme og de øvrige innbyggerne, noe som byr på problemer for politimannen Harold Jensen (Martin Henderson). Så skjer en forbrytelse som også involverer politimannens alkoholiserte kone, og så …

Blant serieskaperne finner vi Aaron Guzikowski, som også skrev den svært gode Jake Gyllenhaal-thrilleren «Prisoners» (som kan leies hos blant andre Viaplay).

Kan sees på: HBO Nordic (hele første sesong)

 

«Gotham»

En Batman-serie uten Batman. Det er den store utfordringen serieskaper Bruno Heller har hatt i arbeidet med sin nye storserie «Gotham», der DC Comics har satset høyt ved å tillate en storproduksjon med figurer fra Batman-universet.

Men altså ikke den kappekledde hevneren selv.

Vi møter en ung utgave av politietterforsker  James Gordon (Ben McKenzie), som tar oppdraget med å løse drapet på Bruce Waynes foreldre. Gordon er en idealist i en mørk verden gjennomsyret av korrupsjon og kriminalitet, og med seg på laget har han en motvillig og langt mer kynisk partner i Harvey Bullock (Donal Logue).

Mye av gleden med «Gotham» ligger i å se yngre versjoner av det som seinere blir ikoniske Batman-skurker, som The Penguin, The Riddler og mafiabossen Carmine Falcone. I tillegg skal The Joker dukke opp etter hvert, men serieskaper Heller har sagt han vil bruke god tid på å introdusere en av kronjuvelene i denne samlingen av skurkefigurer.

Til tross for høy produksjonsverdi og flotte bilder er vel ikke «Gotham» noen kvalitetsserie i tradisjonell forstand, snarere enn veldreid og ganske formulaisk krim. Så får tiden vise om det holder med tanke på hvor godt vant fansen ble med Christopher Nolans trilogi.

Kan sees på: C More Play og Filmnet nå, og kommer på Netflix til neste år.

 

«Sleeper Cell» – sesong 1 og 2

I disse dager er denne tv-serien fra 2005-2006 nesten skummelt aktuell. Michael Ealy spiller den muslimske FBI-agenten Darwyn Al-Sayeed, som blir satt til å infiltrere en sovende, islamistisk terrorcelle før de gjennomfører et angrep på Los Angeles.

Kan sees på: HBO Nordic

 

«Iron Man 3»

Også i den tredje «Iron Man»-filmen er det terrorister på ferde, om enn bare i en litt annen form enn vi (heldigvis?) må hanskes med i virkeligheten. Den mystiske Mandarin står bak en rekke bombeangrep – blant annet et spektakulært helikoperangrep rettet mot Tony «Iron Man» Starks eget hjem. Da blir det alvor, skal du se.

Kan sees på: Netflix

 

Se alle streamingtipsene våre!

 

Her er noe av det andre som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play denne uka:

netflix_stream

Alle ukas Netflix-nyheter:

Tittel Ses/Sj. Startdato
Homeland – sesong 3 1-3 27.09.14
Print the Legend Doku 27.09.14
Iron Man 3 Action 25.09.14
Stand Up Guys Komi 25.09.14
Dr. Who S07E16 23.09.14
Escape from Planet Earth Barn 23.09.14

 

hbo_stream

Alle ukas nyheter på HBO Nordic:

Tittel Ses. Ep. Dato
Boardwalk Empire 5 3 22.09
Ray Donovan 2 11 22.09
Masters of Sex 2 11 22.09
Real Time with Bill Maher 12 27 22.09
Last Week Tonight with John Oliver 1 18 23.09
Sleeper Cell Sesong 1 og 2 25.09
The Real L Word Sesong 1 og 2 25.09
Borgia 3 3 27.09
The Knick 1 7 27.09
The Red Road 1 Alle 28.09

 

viaplay_stream

Alle ukas nyheter på Viaplay:

Tittel Ses. Ep. Dato
The Blacklist 2 1
The Walking Dead 3 Alle
White House Down Action
The Angriest Man in Brooklyn Komedie

 

cmore_stream

Alle ukas nyheter på C More Play:

Tittel Ses. Ep. Dato
Boardwalk Empire 5 3 22.09
Wentworth 2 3 24.09
Gotham 2 3 25.09
Paranormal Activity – The Marked Ones Grøsser 26.09
The Bourne Legacy Action 27.09
The Knick 1 7 27.09
The Spoils of Babylon 1 5 27.09
Tilbake i spill Drama 28.09

Se alle streamingtipsene våre!