Det er kanskje ikke den aller sterkeste uka for nye tv-serier, men noe spennende har da de forskjellige streamingtjenestene å by på i det stadig mørkere høstmørket.

Som vanlig finner du den komplette menyen nederst i saken – men først noen av premierene vi har valgt å fremheve.

Se alle streamingtipsene våre!

 

«HitRECord»

Hvor ofte er det man ser noe som er genuint nyskapende på tv-skjermen?

Joseph Gordon-Levitt vant Emmy i år for dette programkonseptet, som definitivt er noe for seg selv. Sammen med broren sin har Levitt drevet nettstedet HitRECord i en årrekke, og tanken er å gi kunstnere, musikere, forfattere etc. en plattform til å samarbeide om prosjekter.

Tv-programmet viser fram de beste kortfilmene og arbeidene som er kommet ut av disse kollaborasjonene.

Kan sees på: NRK Nett-tv og Youtube

 

«Under the Dome»

– Etter bare 15 minutter under den mystiske glassklokken som brått legger seg over småbyen Chester’s Mill (i Stephen King-adapsjonen «Under the Dome»), har vi møtt og fått etablert en handlekraftig lokalavisjournalist, en småkorrupt lokalpolitiker, en stødige sheriff med hjerteproblemer, en eksentrisk lokalradiotekniker, et lesbisk par med en diabetessyk datter, en tenåringsnerd, sistnevntes allerede livstrette storesøster, den samme storesøsters psykokjæreste, og en mystisk fremmed med militær bakgrunn og kallenavnet Barbie, som kanskje har drept journalistens lege-ektemann og begravet ham i skogen.

Også har vi fått se et småfly styrte, et ganske spektakulært lastebilkræsj og hvordan en ku ser ut inni når den blir perfekt delt på langs.

Det var førsteinntrykket fra Brita Møytad da hun skrev om første episode av serien, som nå ligger ute i sin helhet på Netflix. Etter første episode fortsatte det å gå kjapt framover i serien, som nå er inne i sin andre sesong på TV 2. Til tross for varierende mottakelse, er det jo spennende lell.

Kan sees på: Netflix – samt deler av sesong to på TV 2 Sumo

 

«Elementary»

Det skal godt gjøres hanskes med den moderne BBC-versjonen av Sherlock Holmes, som både vant haugevis av Emmy-priser i år og lover så godt for neste sesong at skuespillerene «begynte å grine».

Men det stoppet ikke amerikanske CBS fra å prøve med «Elementary», der Jonny Lee Miller spiller Sherlock og Lucy Liu spikker Dr. Watson.

Som vår anmelder Gøran Karlsvik skrev om seriens første episode – som han likevel endte opp med å gi terningkast to:

– «Elementary» er i bunn og grunn Sherlock Holmes kun i navnet. Karakteren er en knagg man henger et nytt konsept på. Det svært løse bakteppet fra Arthur Conan Doyles historier fungerer kun som distraksjoner i noe som ellers kunne vært en helt kurant detektivserie. Inspirasjon er helt greit. Stjel som ravner. Batman er inspirert av Sherlock Holmes, og det driter man i. Jeg svelger lett Jonny Lee Miller som skrullete «gal vitenskapsmann»-detektiv. Dyktig og artig fyr.

– Selveste Sick Boy fra «Trainspotting», jo! Han gjør jo også utrivelig figur som mestermanipulatoren Jordan Chase i «Dexter» sesong 5. Storveis. Riktig mann på feil sted. Overspiller så til de grader her, men blir eneste blikkfang i en statisk grøt. Problemet ligger ikke hos ham. Det ligger i pakka rundt ham. Ferdigpizza med ekstra ost. Se heller BBC-Sherlock (som forøvrig ligger med to sesonger også på Netflix).

Kan sees på: Netflix

 

«The East»

På C More Play og Filmnet er det premiere på et par filmer med svært Hollywood-kjære svensker i hovedrollene.

Nyinnspillingen av «Robocop» (C More Play og Filmnet) er helt ålreit, med aktuelle Joel Kinnaman i hovedrollen – du ser ham for tiden også i fjerde sesong av «The Killing» på Netflix.

Men nå som «True Blood» (HBO Nordic) endelig er ferdig, kan vi kanskje se Alexander Skarsgård i dagslys igjen. I den amerikanske thrilleren «The East» spiller en anarkistisk leder for en gruppe ved samme navn, som vil gå mot krig mot det moderne forbrukersamfunnet.

De retter angrepene sine mot lederne av en rekke legemiddelselskaper, som får smake sin egen medisin – nemlig preparater med skjulte bieffekter som medlemmene i The East har følt på kroppen.

I filmen finner vi også Ellen Page, samt Brit Marling – som også er manusforfatter. Fortsatt er det ikke de helt store filmbudsjettene Marling – som både er pen og smart – får lov til å jobbe med sammen med sin faste regissør og manuskamerat Zal Batmanglij.

Men denne effektive og tidvis spennende økothrilleren viser at de to er på rett vei – oppover.

Kan sees på: C More Play eller Filmnet.

 

Se alle streamingtipsene våre!

 

Her er noe av det andre som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play denne uka:

netflix_stream

Alle ukas Netflix-nyheter:

Tittel Ses/Sj. Startdato
Iceman Action 19.09.14
Under the Dome Ses. 1 15.09.14
Elementary Ses. 1 15.09.14
Hawaii Five-O Ses. 1+2 15.09.14
Trailer Park Boys: Xmas Special Komi 15.09.14
When I Walk Doku 15.09.14

 

hbo_stream

Alle ukas nyheter på HBO Nordic:

Tittel Ses. Ep. Dato
Boardwalk Empire 5 2 15.09
Ray Donovan 2 10 15.09
Masters of Sex 2 10 15.09
The Walking Dead – sesong 3 1-3 alle 15.09
Real Time with Bill Maher 12 26 15.09
Bill Maher: Live from DC – Comedy special Standup 15.09
Jeremiah 1+2 alle 15.09
Last Week Tonight with John Oliver 1 17 16.09
After Innocence Doku 16.09
The Opposite Sex: Rene’s Story Doku 16.09
The Opposite Sex: Jamie’s Story Doku 16.09
Borgia 3 2 19.09
Seven Deadly Sins 1 7 19.09
The Knick 1 6 20.09

 

viaplay_stream

Alle ukas nyheter på Viaplay:

Tittel Ses. Ep. Dato
Deadbeat 1 alle
R.I.P.D. Action
Kick-Ass 2 Action
The To Do List Komedie
Tyrant 1 5
Outlander 1 6
Lukket visning 1 1-3

 

cmore_stream

Alle ukas nyheter på C More Play:

Tittel Ses. Ep. Dato
Boardwalk Empire 5 2 15.09
Wentworth 2 2 17.09
The East Actondrama 19.09
RoboCop (2013) Action 20.09
The Knick 1 6 20.09
The Spoils of Babylon 1 3 20.09
Monica Z Biodrama 20.09

Se alle streamingtipsene våre!