Denne uka er det ikke de store seriepremierene på strømmetjenestene, men til gjengjeld er det lagt ut flere gode filmer og dokumentarer for enhver smak.

I denne saken har vi plukket ut noen av høydepunktene som skiller seg ut i ukas strømmemeny.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no – eller i bunn av denne saken.

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

Se alle Filters streamingtips!
• Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på Filters nyhetsbrev!

 

«Mudbloods»

I USA finnes det over 150 lag som spiller sporten rumpeldunk fra «Harry Potter»-bøkene. Jo, seriøst.

Riktignok flyr de ikke, og gullsnoppen er to tennisballer i en sokk. Men sporten er høyst reell.

«Mudbloods» (en nedsettende betegnelse på trollmenn/kvinner som ikke har slekt eller familie med magiske evner) har fokus på ett lag – skolelaget til UCLA – opp mot VM i 2011.

Noen av utøverne er søte, andre er nesten litt i overkant intense. Tenk Max Fischer i Wes Andersons «Rushmore», og du er ganske nær et par av typene du får møte her.

Dokumentaren – en Kickstarter-finansiert debut fra regissør Farzad Sangari – er uansett et småtrivelig portrett av en (overraskende brutal) sport og entusiastene som elsker den. Og til slutt glemmer man hvor relativt sett ubetydelig denne liksomsporten er – man sitter og heier i sofaen akkurat som man gjør når man ser mye mer tradisjonelle amerikanske sportsdokumentarer.

Kan sees på: Netflix

 

Stephen Fry – møte med homofobi

Det er ganske utrolig: Etter 20 000 år på planeten er det fremdeles enkelte som sliter med hvordan noen av oss elsker. Ordene tilhører hedersmann Stephen Fry, som har reist verden rundt for å finne ut hvordan homofobe tenker.

I vår relativt liberale del av kloden er det lett å glemme hvor mye hat homofile utsettes for, og Fry avkler haterne. Det gir for eksempel en deilig tilfredsstillelse når han spør en gærning i Brasil om hvorfor han tror «480 dyrearter viser tegn til homofil atferd, mens bare én art utviser tegn på homofobi.»

Ofte gir serien anledning til å le av vanviddet, men fullt så artig blir det ikke når han blir fortalt historien til en 14 år gammel jente som ble voldtatt fordi noen ønsket å kurere henne for forelskelsen i en annen jente.

Overraskende nok ble hun ikke kurert, men derimot gravid og HIV-positiv. Da sitter latteren bom fast i halsen.

Kan sees på: NRK Nett-tv – del 1 og del 2

 

«Captain America: The Winter Soldier»

Vi er ikke akkurat bortskjemte med relativt nye filmer på de forskjellige strømmetjenestene, men av og til glimter de til.

I denne Marvel-storfilmen, som gikk på kino i våres, prøver Captain America å tilpasse seg det moderne livet etter alt som skjedde i «The Avengers» – men det går selvfølgelig ikke etter planen. Storslått og ålreit action til helgen.

Kan sees på: Viaplay

 

«Atari: Game Over»

Også de etablerte spillselskapene er i større eller mindre grad på vei inn i film- og tv-verdenen. I Microsofts tilfelle ble tv-satsingen lagt ned allerede før den hadde kommet i gang, men noen få påbegynte ting vil likevel se dagens lys.

I tillegg til blant annet Steven Spielbergs «Halo»-serie, er dokumentaren «Atari: Game Over» blant disse. Sistnevnte er nå ute på Microsofts plattformer, og involverer Spielberg på en litt mer obskur måte.

Dokumentaren følger jakten på flere millioner usolgte «E.T.»-spill til Atari 2600, som ble gravd ned i ørkenen i New Mexico. Atari hadde i 1982 kjøpt spillrettighetene til Spielberg-filmen for svimlende 20 millioner dollar, men forhastet seg i overkant mye med å lage spillet for å rekke julesalget. Etter fem ukers utvikling ble spillet sluppet – til fullstendig slakt hos spillere og kritikere.

Hva skulle man så gjøre med de flere millioner usolgte spillene? Jo, grave dem ned i ørkenen. «E.T.»-spillet ble raskt selve symbolet på Ataris – og hele spillbransjens – nær totale kollaps på 80-tallet – et interessant utgangspunkt for denne dokumentaren, som følger både spillets historie og den nylige oppgravingen de nedgravde spillkassettene.

Kan sees på: Xbox 360, Xbox One og Xboxvideo.com (gratis, men krever medlemsskap i Xbox Live)

 

Andre høydepunkter blant ukas nyheter:

Netflix: American Horror Story, Bones (sesong 8), American Horror Story (sesong 2)

HBO Nordic:Parks and Recreation (sesong 4)

NRK Nett-tv: Game of Thrones (påbegynt sesong 1), Ragnarock, Mitt liv som hund, Luther (sesong 3), Anonymous – kampen for ytringsfrihet, Radioresepsjonens animerte dilemma

TV 2 Sumo:Solsidan (påbegynt sesong 2), Den som dreper

Viaplay:Lewis, Muppets Most Wanted, Bernard & Bianca (norsk tale)

C More Play:Den enestående Will Hunting, Meg eier ingen

MUBI:I’m Not There, In Bruges, Patti Smith: Dream of Life, Spirits of the Dead

 

Se alle Filters streamingtips!
Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på Filters nyhetsbrev!

 

Her er alt som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi denne uka:

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter