Vårt lodd her i livet er å oppdatere Filterguiden hver uke, slik at du enkelt kan sveipe over alle streamingstjenestene og se hva som er nytt & fresht akkurat denne helga. Som sagt, så gjort!

Her er det vi mener er høydepunktene blant det som er gjort tilgjengelig de siste sju dagene (guiden kan du også få tilsendt på mail):

dasboot

«Das Boot» er ute på TV 2 Sumo: Vil du se en film der det faktisk skjer noe, får du finne på noe annet. Men er dy hypp på et klaustrofobisk og fryktinngytende innblikk i livet ombord på en tysk ubåt under krigen har du kommet til rett sted. Stort pluss i margen for jazzsaksofonisten Klaus Doldingers klassiske filmmusikk.

Er ikke dette nok nazigrusomhet, ligger «Der Untergang» på NRK. Er ikke dette nok undervannsklaustrofobi har krinken også den norske filmen «Dykket» ute.

theartist

Virkelig ihuga filmelskere bør også få med seg «The Artist», en nostalgistenket, men langt fra usjarmerende fransk hyllest til 1920-tallets Hollywood (og i 2011 den første svart hvitt-filmen til å vinne beste-film-Oscar i moderne tid). Serveres av NRK.

path

HBO Nordic la ut flere nye serier denne uka, deriblant både den tsjekkiske og den polske remaken av «Mammon» (mulig du må hete Gjermund Stenberg Eriksen for å pløye deg gjennom dem).

Vi setter spenna våre på «The Path», en dramaserie om en familie som lever i en scientologiliknende sekt, og har Aaron Paul fra «Breaking Bad» i hovedrollen.

mavis

Det er lagt ut flere nye musikkdokumentarer denne uka, blant annet kan du se Backstreet Boys og Daft Punk på Netflix. Men igjen har vi et annet tips: Historien om Mavis Staples og den banebrytende gospel/R&B-gruppa The Staple Singers, som ligger på både C More og TV 2 Sumo.

De holdt det gående i 60 år, da er de verdt halvannen times dokumentar.

kungf

Til sist: Den elleville, folkefinansierte svenske «Kung Fury» som med sin gjennomførte pastisj over åttitallets B-filmer vil få deg til å gripe etter tracking control-knappen på Apple TV-boksen. Du finner den på Netflix.