Denne uka er det litt av hvert å finne av nyheter på de forskjellige strømmetjenestene. Utvalget vi har tatt for oss spenner fra det barne- og familievennlige, til noe av den absolutt groveste humoren som det er mulig å oppdrive på Netflix.

Men først, en helt ny spenningsserie fra skaperne av «Homeland»:

 

«Tyrant»

• Kan sees på Viaplay

Israelske Gideon Raff skrev og regisserte opprinnelig tv-serien «Hatufim» (Netflix) i hjemlandet, en serie som videre inspirerte til mer kjente «Homeland» (Netflix, TV 2 Sumo) i USA.

Nå har Raff tatt med seg «Homeland»-produsent Howard Gordon (som også produserte «24» (Viaplay)) over på en ny tv-serie som tar utgangspunkt i urolighetene i Midt-Østen, nemlig «Tyrant».

Her følger vi følger Bassam «Barry» Al Fayeed, som frivillig har levd i eksil i USA i 20 år – inntil nevøens bryllup gjør at han motvillig vender tilbake til sitt hjemland sammen med sin amerikanske familie.

Motvillig fordi hjemlandet – det fiktive Abbudin – styres med hard hånd av Bassams ikke bare populære diktatorfar – som i utgangspunktet var grunnen til at han reiste til USA. Og ikke overraskende blir bryllupsbesøket lengre enn opprinnelig planlagt …

Selv om «Tyrant» ikke helt når høydene vi kjenner fra «Homeland», er det sider ved den som absolutt fungerer – det er tidvis både intenst og spennende, selv om såpefaktoren og overdrivelsene noen gang tar overhånd.

Litt moro er det også å se svenske Fares Fares ytterligere styrke sin internasjonale karriere i en rolle som noen kanskje kan mene er mer troverdig enn innsatsen til Bassam-skuespiller Adam Rayner – som egentlig er en kritthvit britisk skuespiller (som så mange andre i Hollywood om dagen). Ingen serier uten kontroverser, og i tilfellet «Tyrant» er det blitt reagert på muslimske og arabiske stereotypier (samt altså briten i tet, selv om moren hans i serien også er britisk).

• Kan sees på Viaplay (nye episoder hver uke, går også på TV3)

 

Disney-filmer!

• Kan sees på Viaplay

Disney og Pixar har ikke tradisjonelt vært slepphendte med å slippe filmene sine på nett, noe som har gjort at mange småbarnsforeldre har måttet kjøpe filmer som «Biler» og «Monsterbedriften» på dvd – et format som går dårlig overens med små barnehender.

Nå har Viaplay en lang rekke av filmene tilgjengelig for streaming, via deres nyinngåtte avtale med Disney. Tidligere har man måtte stykkleie (eller kjøpe) digitale Disney-filmer for en begrenset periode, men her inngår de i abonnementet – noe som passer bra ettersom slike filmer gjerne sees mer enn bare en gang.

Utvalget er fortsatt litt begrenset, men vi får håpe at det fyller seg opp med flere Disney- og Pixar-klassikere med tid og stunder – samt at alle filmene også får norsk tale.

• Kan sees på Viaplay

 

«Kings of Summer»

• Kan sees på C More Play / Filmnet

Dette er en av fjorårets beste komedier, som ikke engang er ute på dvd her til lands.

«Kings of Summer» kan kanskje beskrives best som indiefilmenes svar på «Superbad», men har også mye til felles med klassiske ungdomskomedier fra 80-tallet, som «Stand By Me» og «The Goonies».

Filmen følger to bestekompiser som stikker av hjemmefra, med planer om å slå seg ned i et hus de bygger i skogen Med seg på lasset følger også den merkelige Biaggio, som viser seg å stjele showet (ikke ulikt McLovin fra «Superbad»).

Den lette tonen understrekes av at mange komikere har store og mindre roller her, blant andre Nick Offerman fra «Parks and Recreation» (HBO Nordic), Alison Brie fra «Community» og Kumail Nanjiani fra «Silicon Valley» (HBO Nordic).

Følg dessuten med på hovedrolleinnehaver Nick Robinson, som er garantert å bli en superstjerne når han også spiller i neste års «Jurassic World» – en film som forøvrig regisseres av Colin Trevorrow, en annen indiefavoritt som brått fikk stige opp i den store ligaen etter spillefilmen «Safety Not Guaranteed» – som forøvrig leies hos blant andre SF Anytime og Viaplay.

• Kan sees på C More Play / Filmnet

 

«Jim Jefferies: BARE»

• Kan sees på Netflix

Jim Jefferies er (tilsynelatende) en misogyn, rusomfavnende og grovkjefta kødd av en komiker. For ikke å glemme veldig morsom.

Vi fikk øynene opp for ham første gang da han sjokkerte Jeremy Clarkson og resten av panelet i BBC-showet «Never Mind the Buzzcocks» (blant annet) med en historie om  den gangen han ikke klarte å skille mellom ordene «cock» og «coke» på en sør-afrikansk homseklubb (cirka fem minutter uti klippet her):

Heldigvis har ikke noe eller noen tatt livet av Jefferies ennå, til tross for at han i tillegg til å spytte det politisk korrekte rett i fjeset også gjør noe politisk korrekt ved å tale våpentilhengerne midt imot i tjukkeste USA.

I Netflix’ komispesial som er ute denne uka, som forøvrig må være noe av det groveste som er tilgjengelig av humor på strømmetjenesten, namedropper Jefferies også Norge. Norge!

• Kan sees på Netflix

PS: I Netflix-spesialen snakker Jefferies om et nylig kansellert tv-show han frontet, «Legit». Serien er ikke tilgjengelig på norske Netflix, men du finner den på den amerikanske med noen omveier. Her her en liten trailer som viser litt av situasjonen han omtaler – igjen basert på en sann historie:

 

Her er noe av det andre som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play denne uka:

netflix_stream

Alle ukas Netflix-nyheter:

Tittel Sesong Startdato
The Bletchley Circle 1-2 30.08.14
Twist of Fate Film 30.08.14
Retribution Film 30.08.14
Jim Jefferies: BARE Komi 29.08.14
The King’s Speech (Kongens Tale) Film 29.08.14
Conan the Barbarian Film 26.08.14

 

hbo_stream

Alle ukas nyheter på HBO Nordic:

Tittel Ses. Ep. Dato
The Leftovers 1 9 25.aug
True Blood 7 10 25.aug
Ray Donovan 2 7 25.aug
Masters of Sex 2 7 25.aug
The Honourable Woman Miniserie 9 29.aug
Seven Deadly Sins 1 4 29.aug
Jonah From Tonga 1 5 30.aug

 

viaplay_stream

Alle ukas nyheter på Viaplay:

Tittel Ses. Ep. Dato
Hard Knocks 7-9 4 (s9)
Identity Thief Film
Elysium Film
Oblivion Film
Tyrant 1 1,2
Disney on Demand Film

 

cmore_stream

Alle ukas nyheter på C More Play:

Tittel Ses. Ep. Dato
True Blood 7 10 25.aug
The Leftovers 1 9 25.aug
Big Bad Wolves Film 25.aug
Baggage Claim Film 25.aug
The Kings of Summer Film 25.aug
Falling Skies 4 10 27.aug
Snabba Cash: Livet Deluxe Film 30.aug

• Se alle streamingtipsene våre!