Israelske Ari Folmans forrige film, den animerte dokumentaren «Waltz With Bashir» (2008), var en grensesprengende og utrolig sterk film om Bashirs opplevelser knyttet til massakrene i flyktningleirene Sabra og Shatila i 1982.

Å følge opp et slikt mesterverk er åpenbart ikke lett, men Folman har tydeligvis ikke senket ambisjonsnivået når han returnerer til Cannes (i sideprogrammet Directors’ Fortnight) seinere denne uka med «The Congress».

Filmen er engelskspråklig, blander live action og animasjon, og er løselig basert på en scifi-roman av Stanislaw Lem fra 1971.

En smått aldrende kvinnelig filmstjerne (Robin Wright Penn) bestemmer seg for å selge sitt utseende og sin personlighet til et filmstudio. Hva som skjer videre er ikke godt å si, men at publikum har en visuelt spennende film i vente er åpenbart.

Sjekk den ferske traileren i videovinduet øverst.

Danny Huston spiller åpenbart en drittsekk (ingen overraskelser her), mens Kodi Smit-McPhee, Harvey Keitel og Paul Giamatti har mindre roller.

 

NB: Stanislaw Lem er også forfatteren bak «Solaris», som Andrej Tarkovskij lagde film av i 1972 og som da vant juryprisen i Cannes.