Ukas beste kinofilm er faktisk fransk; Francois Ozons satiriske dramathriller «I de beste hjem». Så hold deg langt unna «After Earth» og se den isteden.

Eller så kan du eventuelt holde deg hjemme i sofastolen, og se en maraton med disse fem frankofile godbitene på Comoyo View:

 

«B13 – 13th District» (2004)

Regi: Pierre Morel
Franskmennene lager en rekke underholdningsfilmer som aldri når norske kinoer, og her er en actionfylt godbit produsert av Luc Besson. En av hans aller beste! Handlingen utspiller seg i Paris anno 2010 – der kriminaliteten har sklidd sånn ut at myndighetene har muret de verste urokråkene inne i gettoen. Det aller verste området er B13, som akkurat har skaffet seg atomvåpen. Politimannen Damien slår seg sammen med småforbryteren Leito for å forhindre at Paris blir sprengt tilbake til steinalderen. Noe som involverer mye akrobatisk rumpesparking og noen helt vanvittige parkour-stunts. Glimrende actionunderholdning!

Se filmen nå!

 

«Micmacs» (2009)

Regi: Jean-Pierre Jeunet
Dette var regissør Jeunets første film på fem år, som i kjent stil er full av visuelle fiffigheter og kreative krumspring. En gjeng eksentriske venner bosatt på en skraphaug slår seg sammen for å få has på to kyniske våpenprodusenter. En skranglete, sepiafarget lekegrind overlesset av fantasifulle finurligheter og skildret i en helt særegen visuell stil. De som venter seg en ny «Amelie» vil muligens bli litt skuffet, men alle oss som digger «Delicatessen» og «The City of Lost Children» vil finne mye å sette pris på i «Micmacs».

Se filmen nå!

 

«Love Crime» (2010)

Regi: Alan Cournier
Denne sensuelle thrilleren ble aller siste film for veteranen Alan Cournier, som døde kort tid etter innspillingen. Ambisiøse Isabelle (Ludivine Sagnier) vikles inn i nettet til sin utspekulerte sjef Christine (Kristin Scott Thomas), og blir involvert i en komplisert maktkamp som resulterer i mye dobbeltspill, taskenspill, kontorpolitikk, pikekos og kaldblodig mord. Ja da, det er nok av overraskelser på lur her, og en stemning som ikke ligger så langt unna salige sir Hitchcock. Kanskje ikke så rart at filmen ble nyinnspilt i fjor av legendariske Brian De Palma som «Passion», og den er også aktuell på hjemmekino i disse dager.

Se filmen nå!

 

«22 Bullets» (2010)

Regi: Richard Berry
Nok en actionthriller fra produsent Luc Besson, som er langt mer severdig enn for eksempel dvaske «Taken 2». Jean Reno er den førtidspensjonerte gangsteren Charly Mattei, som overlever et bakholdsangrep med 22 kuler i kroppen. For å beskytte familien går han til full krig mot i Marseille-mafiaen som prøvde å drepe ham. Høres kanskje usannsynlig ut at noen ville ha klart seg etter å ha blitt pepret med 22 kuler, men dette er faktisk basert på virkelige hendelser. Uansett en underholdende gangsterfilm om blodig hevn, med mye brutal action.

Se filmen nå!

 

«Rebellion» (2011)

Regi: Mathieu Kassovitz
En hardtslående dramathriller av og med mannen bak prisvinneren «Le Haine». Basert på den sanne historien om en gisselsituasjon på den karibiske øya Oueva Island i 1988, en fransk koloni der en gruppe rebeller tar tretti politimenn til fange. Rebellene kjemper for selvstendighet, politiske krefter ønsker dem døde – og antiterrorist-spesialagenten Legorjus (regissør Mathieu Kassovitz) sendes til opprørernes hovedkvarter for å forhandle frem en fredelig løsning. Går sånn passelig bra. Filmen hadde engelsk premiere i våres, så dette er dessuten er forholdsvis fersk tittel, som av snodige årsaker ikke ble satt opp på kino i Norge.

Se filmen nå!

 

Vi har nylig åpnet dørene for Comoyo View, vår abonnementstjeneste for filmer og tv-serier. Tjenesten er i såkalt åpen beta, men melder du deg inn nå får du to måneder gratis bruk.