På papiret virker Benedict Cumberbatch («Sherlock», «Star Trek: Into Darkness») som et perfekt valg til å spille Julian Assange, og nå har vi også fått det første offisielle promobildet som viser hvordan briten ser ut etter å ha latt håret gro og gitt det en solid omgang med blekemiddel.

Den andre fyren på bildet er skuespiller Daniel Bruhl, som spiller Assanges mangeårige samarbeidsparner Daniel Domscheit-Berg.

Filmen om Wikileaks har også fått en tittel, «The Fifth Estate», og en utgivelsesdato i USA – 15. november. Forhåpentligvis vil ikke vi i Norge måtte vente så mye lenger.

Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi og Carice van Houten er for øvrig andre skuespillere som er bekreftet til «The Fifth Estate».

Filmen er basert på to bøker som DreamWorks har kjøpt rettighetene til: «WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy» av David Leigh og Luke Harding og «Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website» av Daniel Domscheit-Berg.

Her er litt ekstra trivia, hvis ikke du fikk med deg vår sak fra et par uker tilbake:

I filmen ønsker DreamWorks også å gjenskape et besøk Julian Assange gjorde i Tønsberg under SKUP-konferansen i 2010. SKUP står for Stiftelsen for kritisk og undersøkende presse, og er en årlig fagkonferanse/fyllefest for norske bladfyker.

Ifølge Aftenposten var det i Tønsberg at Assange for første gang ga The Guardians David Leigh innsyn i videoen som viser hvordan et amerikansk Apache-helikopter drepte flere sivile, blant dem to medarbeidere i nyhetsbyrået Reuters.

I den forbindelse har DreamWorks bedt om tillatelse til å bruke SKUPs logoer i filmen, og det skal lages konferansebannere, klistremerker som skal limes på bærbare datamaskiner og annet materiale. Et co-produksjonsselskap i Belgia har til og med gått til innkjøp av to SKUP-t-skjorter, som trolig skal brukes i filmen.