Etter Boston-bombene i forrige uke valgte NBC å stoppe sendingen av fjerde episode av «Hannibal», der danske Mads Mikkelsen spiller en yngre utgave av den menneskeetende psykiateren.

I episoden dukker Molly Shannon opp i en gjesterolle som en kvinne som hjernevasker barn til å drepe andre barn. Produsent Bryan Fuller mente at dette kunne bli for sterk kost så tett på terroren i Boston – men også at det kunne vekke uhyggelige assosiasjoner til den tragiske skoleskytingen i Newton.

NBC valgte i stedet å hoppe direkte til episode fem, som vises i på amerikansk tv i morgen – samtidig som kanalen legger ut en rekke viktige scener fra fjerdeepisoden på sine nettsider.

Her i Norge sendes «Hannibal» på TVNorge. Der i gården har de nå bestemt å sende fjerde episode som opprinnelig planlagt, altså om et par uker.

– Jeg har full forståelse for at de valgte en slik løsning i USA, ettersom episoden var planlagt vist ganske umiddelbart etter terroren i Boston. Siden vi ligger et par uker etter sendeskjemaet deres, har vi vurdert det til at episoden kan sendes, sier TVNorges pressesjef Hanne McBride til Comoyo Filter.

Tv-serien ble godt mottatt av vår anmelder, som mente at serien er «smart skrevet, stilig designet, kledelig grotesk og ikke minst skikkelig velspilt.»

«Hannibal» går torsdager klokka 21.30 på TVNorge (episode to vises i morgen), men kan også sees på nett når du vil her.