Det er mange som har vokst opp med et godt forhold til TV3, blant annet gjennom programmer som «The Simpsons», «Fangene På Fortet», «Seinfeld», «Sex and the city», «Kråkeslottet» (anyone?), «Fresh Prince of Bel Air» og «I gode og onde dager». Det er derimot ingen hemmelighet at kanalen har hatt en aldri så liten identitetskrise de siste årene. De beste egenproduserte konseptene har stort sett bestått av programmer som «Robinsonekspedisjonen» og «Paradise Hotel», som tross alt er norske versjoner av amerikansk konsepter. Men, TV3s godtepose er ikke nødvendigvis tom av den grunn, og gjør i høst et tappert forsøk på å finne seg selv igjen.

Det blir nye sesonger av de kjente og kjære programmene «Masterchef», «Luksusfellen» og «Hundepatruljen Oslo», og et gledelig gjensyn med Norges grelleste dyreste boliger i ny sesong av «Lukket visning». Serien er utelukkende verdt å få med seg på grunn av de søte meglerne, som ofte grenser mot det selvparodiske da de fremviser sin strålende karisma gjennom innsiktsfulle bemerkninger som:

– Oi, oi, se på den store lysekrona da.

– Kanskje fineste utsikten i hele Holmenkollen, dette.

– Ja her kunne jeg likt å bo selv ja. Hehe.

 

"Her kan man helt fint bade og vaske seg."
«Her kan man helt fint bade og vaske seg.»

Også Eyvind Hellstrøm er tilbake på skjermen. Han er nå desverre lei av å be menn velge mellom kona og nugatti, og er klar til å vise norske restauranter hvor kjøleskapet 😉 skal stå i «Hellstrøm rydder opp».

– Dette. har. gått. for. langt, tenker Hellstrøm om de skakkjørte forholdene i restaurantbransjen, og med Harrison Ford som sin nye inspirasjonskilde  oppfordrer han nå til folkebevegelse og crusade mot dårlige spisesteder.

Viktig med ordentlig god grønnsakskniv
Viktig med ordentlig god grønnsakskniv

Høstens største overraskelse på TV3 er den nye serien «Norge på dop», som ser ut til å ha potensiale til å bli ganske spennende. Programledere Stein Inge Stølen og Anders Kvaal vil dra på en roadtrip for å undersøke Norges og nordmenns forhold til dop. Første episode lover for eksempel å se nærmere på den norske flybransjen og undersøke flyver-rus, dopspor og fornektende sjefer. Det blir både undercoverarbeid og konfrontasjoner, og TV3 hevder serien vil stille ubehagelige, men nødvendige spørsmål. Serien kan forhåpentligvis være et viktig bidrag til den siste tids rusdebatt. Bra TV3! «Norge på dop» har premiere 15.september.

Dop og fly på TV3
Dop og fly på TV3

TV3 har faktisk flere nye programmer på menyen i høst, et av dem er oppussingsprogrammet «Eventyrlig oppussing».

«Eventyrlig oppussing» har forresten en original tvist – her er det nemlig snakk om renovering av hytter, på de utroligste steder i Norge.

"Dette blir bra, stol på meg."
«Dette blir bra, stol på meg.»

Jeg håper det blir like bra som «Fagerstrand», «Tid for Hjem», «Nr.19», «Nr.15 – rom for rom», «Lyst Bolig», «Bolig til salgs», «Designregler», «Eget Rom», «Forandring Fryder», «Det Norske hus», «Hjelp, han pusser opp!», «Norges styggeste rom», «Sinnasnekkern», «Ekstrem oppussing» og alt med Hilde Hummelvoll og Toppen Bech. Noen tips til hva som kan pusses opp i neste sesongs program kan f.eks være: lekehus, fuglehus, asylmottak eller det norske skolevesen.

En av kanalens største satsinger er «Råskap», som starter torsdag 10. september. Dette er et program hvor norske idrettskjendiser konkurrerer «om å ha det råeste villdyret i seg». Jeg vet ikke helt hvem de fleste av kjendisene er, men har likevel store forventninger til deltakeren Kai Robin Havnaa. Han deltar i konkurransen fordi han «er sønn av en tidligere verdensmester i boksing», og vi ønsker Kai Robin lykke til med konkurransen og jakten på en egen personlighet.

Kai Robin og gjengen skal konkurrere i mange forskjellige øvelser som blant annet ser ut til å inkludere drassing av bilhjul, rasling med kjettinger, klatring i tau og bæring av tømmerstokker. Lignende konsepter har man ihvertfall ikke sett på tv før, men minner det ikke mistenkelig mye om Highland Games – manndomsprøvene som avholdes i det skotske høyland av menn i kilt? Bortsett fra at kilten er byttet ut med 2XU-thights

Tilfeldig?? Hvem står bak...
Tilfeldig?? Hvem står bak…

Uansett, det blir det gøy og spenstig å se godt trente idrettsutøvere gjøre andre typer sport enn det de er best på, tenk hvis de ikke får det til eller er skikkelig dårlige da? Sykt flaut 🙁

Men det finnes heldigvis et ordtak som sier «what doesn’t kill you makes you stronger», og kanskje disse prøvelsene gjør at deltakerene kommer ut av «komfortsonen» sin og blir bedre mennesker. Hvem vet – kanskje det oppstår noen gode vennskap også?

Vennskap :)
Vennskap 🙂

Men TV3s NYSKAPNING stopper ikke der, du! Det er også klart for premiere på det nye konseptet «Kongen på haugen» den 15.september. Ved første øyekast så dette nøyaktig ut som programmet «Råskap», bare med andre kjendiser – men så feil kan man ta. Det viser seg at den ville og galne gjengen i TV3s serieskaperkontor denne gangen har laget «en serie full av humor og absurde konkurranser»:

Du Rune, hva om vi bare blander sammen alle konseptene vi allerede sender, bare med forskjellige typer kjendiser? For eksempel en kul «It»-jente og en glamourmodell. Også en som er litt feit, feite folk er alltid morsomme på TV.

– Ja! La oss gjøre et stort nummer ut av å blande sammen konkurranser fra alle andre tidligere realityserier og gjør dem skikkelig galne og morsomme. De kan sette opp telt i motvind, tilberede kortreist mat og kjøre Segways.

– Og se hvor lenge de kan holde en Selfie-stang!

– Haha Selfie-stang, DET er humor ass.

 

Spennende humor
Spennende humor

Programleder Øyvind Rafto har sagt at det «er mange TV-programmer som handler om å konkurrere om bare en ting. Så vi ville kombinere alt i en serie, alt av livets prøvelser».  Det blir uansett spennende å se om TV3 da lykkes i parodiere sine egne semi originale-programmer, eller om de ender opp som en parodi på seg selv.

Jeg skal ihvertfall gi det en sjans, men bare om de lar Hellstrøm få være i fred.

HAN. HAR. FÅTT. NOK. NÅ. HAR. HAN. IKKE. ?