Innhold er konge, er mantraet i tv-bransjen. Nå som de fleste (men ikke alle) strømmetjenestene begynner å få det tekniske på stell, kan de endelig begynne å leve opp til dette – også på lokalt nivå.

Mens det hovedsakelig har vært satset på innkjøpt materiale fra utlandet på Viaplay, tar de nå steget over til å produsere eget innhold.

I samarbeid med TV3 i alle de tre skandinaviske landene har strømmeaktøren nå annonsert en spenningserie med arbeidstittelen «Black Widows», med Peter Stormare i en av hovedrollene.

– Det er utrolig spennende at TV3 satser på drama, og jeg er veldig glad for å få være en del av det, sier Stormare i en pressemelding.

Serien skal handle om tre venninner som planlegger en hevn på sine menn. En av disse spilles av Stormare, mens de øvrige hovedrollene ifølge pressemeldingen «kles av tre kjente skandinaviske skuespillerinner» vi skal få vite mer om ved et senere tidspunkt.

Handlingen, en kombinasjon mellom «et sterkt krimplot og et tradisjonelt relasjonsdrama», skal fortelles gjennom åtte timesepisoder. Regissør er norske Janic Heen, som tidligere har gitt oss NRK-serien «Brødre» fra 2011.

Foto: Vegard S. Eriksen
Foto: Vegard S. Eriksen

Helt original er imidlertid ikke serien, ettersom den er basert på den finske originalserien «Black Widows» fra 2014 – en stor suksess der til lands. Serien er forøvrig også kjøpt inn til det amerikanske markedet av CBS.

– «Black Widows» er en perfekt dramaserie. Dramaserier på tvers av de nordiske grensene har økt i popularitet de siste årene, og med «Black Widows» har vi et ypperlig dramaprosjekt som passer for flere ulike plattformer i flere land, sier Morten Mogensen, Chief Content Officer MTG Free-TV Scandinavia.