Godt nytt for alle som er spente på Amazon Originals-seriene «Alpha House» og «Betas».

Ifølge innkjøpsansvarlig i TV 2 Sumo, Kine Lundefaret, har TV 2s strømmetjeneste nå kjøpt eksklusive rettigheter til begge seriene, som vil få premiere i midten av mars.

Den politiske satiren «Alpha House» med John Goodman i hovedrollen følger fire amerikanske senatorer som bor sammen i et hus. Serien er skapt av mannen bak «Doonesbury», Gary Trudeau, og virker svært lovende.

«Betas» handler på sin side om app-utviklere i Silicon Valley som har laget en sosial media-plattform og leter etter investorer.

Rollebesetningen er ikke råkjent, men «Hung»-fans vil nok dra kjensel på Charlie Saxton.

– Vi synes de var veldig kule begge to, og tror de passer godt for vårt publikum, sier Lundefaret til Filter om seriene.

Foruten kvaliteten føler hun også at Amazon i seg selv er en spennende avsender.

– De har veldig nylig begynt å lage originalt innhold og satser veldig stort, har gode medspillere og vil ta en posisjon ved siden av Netflix og Hulu i USA. Vi hadde lyst til å være med på det.

TV 2 Sumo har ikke inngått avtalen direkte med Amazon, men med Sony, som distribuerer for Amazon i Europa.

– De har nylig sluppet ti nye piloter, så vi holder utkikk etter hva de holder på med.

– Siden dere har seriene eksklusivt, betyr dette at Amazons strømmetjeneste ikke kommer til Norge?

– Jeg har ikke noe inngående kunnskap om det, men det er naturlig. Amazon har mye annet innhold, så om de lanserer i Europa gjør de det uten «Alpha House» og «Betas». Vi har eksklusive rettigheter i hvert fall i et år og for de tre første sesongene av disse seriene.

Det er travle dager for TV 2 Sumo, som har gitt bort en måneds gratisabonnement under OL for å lokke til seg nye abonnenter. Spørsmålet er hvor mange som henger igjen når lekene er over.

DN meldte nylig at dere har sikret dere 200.000 nye brukere nå under OL. Hvordan skal dere holde på dem som ikke er der for sport?

– Vi har mange serier som vi har nyere sesonger av enn våre konkurrenter. «Sons of Anarchy», «Homeland», «Modern Family» og TV 2-serier som vi har mange sesonger av. Så lanserer vi nye serier som kun skal gå på Sumo.

Ifølge Lundefaret vil Sumo satse mer på eksklusivt innhold (de har blant annet kjøpt inn Charlie Brooker-serien «Black Mirror» og «A Young Doctor’s Notebook»).

– Det er noen ting vi ser ikke passer på noen av tv-kanalene, og da er det fint å bruke Sumo litt for å teste og kunne slippe alle episodene på en gang.

Et typisk eksempel på dette er at den glimrende britiske konspirasjonsthrilleren «Utopia», kanskje fjorårets beste nye serie og i ferd med å få David Fincher-remake, kun har gått på Sumo.

– Vi hadde lyst til å være tidlig ute med den, og det med tv er at det må passe inn i et skjema. Så synes vi den var litt kontroversiell, så vi håpa at den skulle trekke oppmerksomhet til tjenesten vår.

Med Netflix fikk mange flere opp øynene for strømmetjenester generelt, noe Lundefaret ser som positivt. Men, det er en kraftig konkurrent å skulle hamle opp med.

– Hvordan merker dere introduksjonen av Netflix i det norske markedet?

– Folk blir veldig nettvante, men samtidig er det ikke så mange som har mer enn et streamingabonnement. De har selvfølgelig mye bra innhold og er gode på brukeropplevelse, men vi er glade i konkurranse. Vi har mye lokalt innhold som Netflix ikke har, og det er det som går best på Sumo.