Det er underlig lenge siden vi har fått denne spalten til å handle om mer eller mindre obskure rapmusikkreferanser, men hver gang jeg ser «Full Metal Jacket» (TV2 Zebra 21:10) slår det meg hvor ufattelig odd og ikke minst upassende det er at scenen i videoen over skulle danne grunnlaget for refrenget i gladguttene 2 Live Crews kåte, glade og (om man ser bort fra denne ærlig talt nokså trøblete linken) finfine (om enn mer enn en smule infantile) slager «Me So Horny».

Det er feil på så utrolig mange plan, det! Apropos rap og Hollywood går dessuten Eminems klare høydepunkt på aksen allestedsnærbærenhet/kulturskribentkronikkvennlighet «8 Mile» på TV i kveld også (NRK3 21:25). Den er utrolig feil på kun ett plan: Kim Basingers fatale overspilling i rollen som Eminems mor klarer nesten å ødelegge en ellers langt over gjennomsnittlig god film, med flere kvaliteter. For eksempel hvordan regissør Curtis Hanson på forbilledlig vis klarer å visualisere noe så abstrakt som tekstskrivingsprosessen til en rapper. Og fremfor alt (og apropos rap, Hollywood og klein sex) har den den mest fomlete, pinligste sexscenen jeg kan huske å ha sett i en Hollywoodfilm ovehodet (i hvert fall om vi snakker om med overlegg). Den scenen i seg selv er faktisk grunn nok til å se filmen, seriøst.

BONUSRAPNERDING

Spør du meg har denne låta en opptil flere hakk mer passende bruk av sample/sitat fra «Full Metal Jacket», du finner det helt på slutten:

Musikalsk sett står den seg kanskje ikke FULLT så godt som 2 Live Crew i dag, men den har holdt seg bedre enn jeg ventet når jeg søkte den opp YouTube, for å være ærlig!

SE OGSÅ:
«Gordon Ramsays favorittrestauranter» (TV3 11:55)
«Åndenes Makt» (TVNorge 21:30)
«The Big C» (SVT1 22:15)
«Rushmore» (TCM 22:45)