Alle jenter er ikke like, la meg bare få spikra det fast med en eneste gang. Men alle jenter ligner noe helt ekstremt på hverandre. Noen ganger så mye at det kan være vanskelig å se forskjell på dem. Og ettersom jeg er med i et såkalt «forhold», med en jente, tar jeg utgangspunkt i at du også er det. Og at du er gutt.

Nå som det er sagt: Damer, ass. Hva gir du meg? Kan ikke leve med dem… Hehe.

Gutter liker action og Jean Claude Van Damme. Vi syns en film med IMDB-score på 5,9 kan være vel verdt å se fordi det er eksplosjoner på coveret. Jenter liker ikke action, de syns det er kjedelig og soner ut. De bretter opp laptopen mens de sitter ved siden av deg, og skrur ikke ned lysstyrken på skjermen. Fordi de ikke vet hvordan de gjør det.

Så når du skvetter til og sier «wow» eller «råtøft» eller «dukk, så skurken foran deg slår skurken bak deg» i et håp om å engasjere henne, er sannsynligheten stor for at hun ikke gidder å se opp, men heller begynner å le av noe en dødsgod venninne sendte henne på chatten, som gjør deg nysgjerrig og distrahert og får deg til å miste tråden i filmen du prøver å se på. Kan fort ende i en krangel, dette. Pass opp. Pass jævlig opp.

Gutter liker humor basert på sex, promp og ydmykelse. De nileser beskrivelsene av gamle «Klovn»-episoder på PVR-boksen i håp om å komme over en de ikke har sett. Eller bare mimrer tilbake til epsioder de har sett. De vil se umoralske menn bli tatt på fersken. (Les: Casper Christensen på flukt fra politiet, naken (!) i en sidevogn (!) etter et litt for spontant horehus-besøk).

Jenter syns dette kan være helt ok, men fokuserer på helt andre ting enn gutta, som «jeg skjønner ikke hvordan Mia holder ut med Frank».

Men i et forhold så må man gi. Og man må ta. Man må begge deler, gi og ta. Eller som min gamle sjef en gang fortalte meg, med et selvtilfreds og tilbakelent smil: «Nøkkelen i et forhold er kommunikasjon, Jazzgeir. Man må prate sammen». Feil. Første skritt i retning krangleland er prating. Man må se på serier sammen. Og som du lærte i avsnittene over, er ikke det alltid like lett.

La meg gi dere en miniliten liste med TV-serier kjæresten min og jeg har delt i kjærlighetens tegn. En produsent i Norges største produksjonsselskap kalte det «pule-TV» mens han lo med tunga ute. «Det er TV du ser med dama og så går du og puler etterpå».

Anyways:

Girls

Det er et hinder at denne serien har så lav production value. Med det mener jeg egentlig lys. Jenter liker lyse filmer. Alt skal skje på dagtid og helst ha et litt sånn High School Musical-fargespekter. Det mangler «Girls». Men jenter finner problemstillinger de kjenner seg igjen i hos «Girls»-gjengen. Kjæresten min og jeg greide å se hele første sesong sammen. Men hun syns han fyren i baris som hovedpersonen har «et skikkelig usunt forhold til» var så ekkel at jeg ikke kan gå tilbake til den norske produsenten og ta en high five.

Episodes

Jenter liker «Friends». Jenter liker Joey i «Friends». Men de vil bli skuffet når de ser Matt LeBlanc spille en annen rolle enn Joey. Fine farger, men jenter forstår ikke metahumor. Et vanskelig utgangspunkt når hele serien foregår bak scenene i en sitcom. En enveiskjørt vei i retning krangleland.

New Girl

Litt lysere farger, men serien foregår i en by de fleste jenter ikke har hørt om, nemlig Los Angeles, men ikke i Hollywood. Jentene syns Zooey Deschanel er sympatisk og de ender opp med å få introsangen på hjernen. Forståelig nok, egentlig. Vi gutter syns fort at stemmen hennes kan være litt irriterende.

Community

Lyse farger, pene mennesker og småabsurde plott. Men dialogen kan gå litt for kjapt for jentehodene og referansene kan sitte litt langt inni nerdehodene til produsentene. Derfor kan serien være et greit tidsfordriv, men det vil ikke være noe kjæresten din vil trygle deg om å se på. Men hvis du vil bedre oddsene, se serien med tekst.

Modern Family

Perfekt. Lyse farger, pene hus, enkel dialog. Jentene henger med på engelsken og humoren er forståelig. Og hver episode ender alltid godt, med en liten punchline på tampen som gjør at du og dama kan lene dere fnisende tilbake og bruke humøret som unnskyldning for klåing.

Hørte jeg kåling, noen? 🙂

Hva slags erfaring har dere med jenter? Fortell om det i kommentarfeltet.