Tirsdag kunne vi fortelle deg at produsent Veslemøy Ruud Zwart har fått med seg den amerikanske skuespilleren Marcia Gay Harden i en rolle i den kommende tv-serien «Oljefondet».

Om du ikke drar kjensel på navnet, kjenner du ganske sikkert igjen ansiktet – 58-åringen har hatt sentrale roller i blant annet Coen-brødrenes mafiafilm «Millers Crossing», Sean Penns «Into the Wild» og Clint Eastwoods «Mystic River», samt i tv-serier som «Code Black» og «The Newsroom».

Harden fikk dessuten Oscar for beste kvinnelige birolle i 2000, etter å ha spilt maleren Jackson Pollocks kone i biografifilmen «Pollock», mot «Westworld»-aktuelle Ed Harris.

Regissør Harald Zwart høres rimelig fornøyd ut etter at de har sikret seg Harden til rollen som USAs ambassadør til Norge:

– Vi er utrolig glad for at store navn som Marcia Gay Harden ønsker å være med i serien. Det gir serien en internasjonal appell og en troverdighet.  Hun er en fantastisk skuespiller som vil passe perfekt med vår cast, sier Harald Zwart i en kommentar til Filter Film og TV.

Og dermed skinner det gjennom at Harden ikke er den eneste utlendingen som blir å se på skjermen i serien, som blir på ti episoder og skal gå på TVNorge.

Zwart kan avsløre at de også har fått med seg en annen internasjonal mediekjendis, nemlig den svært karakteristiske CNN-programlederen Richard Quest. Han vil figurere som CNN-kommentator på forskjellige skjermer i serien.

«Oljefondet» har Thomas Gullestad («Den 12.mann») i hovedrollen og beskrives som en «dramedy» om forvaltningen av den norske nasjonalformuen,

En nylansert nettside byr på et vell av informasjon om serien, som skal vises på TVNorge.

«Oljefondet» har Thomas Gullestad («Den 12.mann») i hovedrollen og beskrives som en «dramedy» om forvaltningen av den norske nasjonalformuen,

Gullestads hovedrollefigur heter «Per Grepp», jobber med forvaltning av Statens pensjonsfond utland og kommer allerede i første episode i skade for å kjøpe Disney-konsernet ved en tastefeil på pc-en.

Grepp beskrives som et finansielt geni og Norges mest sexy mann, men sliter med visse moralske verdivalg og ender med å sette sitt lands økonomiske stabilitet i fare. Snart dukker det opp både russiske oligarker, arabiske oljesjeiker og toppdiplomater i handlingen. Can the delicate equilibrium between ethics and finance be maintained or will personal agendas inevitably compromise them, er en av de sentrale problemstillingene.

Kathrine Thorborg Johansen («Heimebane») spiller lederen av etikkrådet, som prøver å holde Grepp og de andre forvalterne i øra mens milliardene flyr hit og dit; Marit Andreassen («Himmelblå») er sjefen for Oljefondet og Elias Holmen Sørensen («Askeladden») er kontorets matte-nerd.

«Oljefondet» er produsert av Veslemøy Ruud Zwart, Espen Horn, Terje Strømstad, Tom Gulbrandsen og Harald Zwart, og skrevet av Harald Zwart, Tom Gulbrandsen, Petter Holmsen og Marit Skolem.

Her er noen ferske, eksklusive stillbilder fra serien. Ingen årsak:

Foto: ZWART ARBEID
Foto: ZWART ARBEID
Foto: ZWART ARBEID