I helga landet Marvel-spinoff  «Agents of SHIELD» (premiere 24.9) i Stockholm for å spille inn scener til den kommende storserien fra Joss Whedon. 

Kortklipte mannlige statister ble tilbudt 500 kronor, og mens svenskekongen feiret seg sjøl med brosteinsball i borggården på Stockholms slott inntok statistene Sergels torg midt i den svenske hovedstaden.

Moviezine.se har bildene (vi var så heldige å få ett av dem) som viser en gjeng med maskerte menn spaserende mellom nysgjerrige tilskuere. (Moviezine.se har forresten flere bilder og litt flere beskrivelser. Ta gjerne turen dit for å lese mer om helgas hendelser).  

Foto: Moviezine.se

Vi tipper de 20 kortklipte er badass alle mann – mest fordi de minner om maskerte sixpence-versjoner av Observers sist sett i J.J. Abrams’ «Fringe». Fasiten får du ifølge Moviezine allerede i fjerde episode av serien.

I «Agents of SHIELD» følger vi Agent Phil Coulson (Clark Gregg) og hans internasjonale spiongjeng i den hemmelige organisasjonen S.H.I.E.L.D. – kort for Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division, i tegneseriene også kjent som Strategic Hazard Intervention Espionage Logistic Directorate.

Serien sendes på ABC, og «Avengers»-regissør Joss Whedon er serieskaper samt har skrevet og regissert pilotepisoden.

En kjapp spørreundersøkelse blant ingeniørene på vår tidligere arbeidsplass sendte serien rett til topps på lista over hva de ser frem til i høst. Det samme gjelder forresten medlemmene i den amerikanske foreningen for tv-kritikere, som for litt sida stemte over den amerikanske tv-høstens mest lovende nye serier, basert på pilotepisodene.