Den amerikanske tv-høsten har vel ikke vært blant historiens mest spennende, men nettverkene er godt i gang med å planlegge for framtida.

Her er tre ferske nyhetssaker vi valgte å slå sammen til én:

Klart for amerikansk «Downton Abbey»!

«Downton Abbey»-serieskaper Julian Fellowes har en høy stjerne i USA, der serien har en stor og trofast fanskare. Nå har Fellowes blitt enig med NBC om å lage en serie som følger rikmannsmiljøet i New York på 1880-tallet.

– Dette var en ekstremt spennende tid, med svimlende bestigninger og voldsomme fall, med stor rikdom og bittert rivaleri – en tid da pengene betød alt, sier Fellowes til BBC.

«Downton Abbey» ble for øvrig nylig fornyet for en fjerde sesong, som skal sendes på ITV i september til neste år.

Vil gjøre «Waterworld» til tv-serie

«Waterworld» med Kevin Costner er en av tidenes største filmflopper, som siden har oppnådd kultstatus og gode seertall når den en jevnlig blir vist på tv.

Det har fått kanalen SyFy til å vurdere en tv-serie basert på filmen, skriver Forbes.

Det er ikke tull. SyFy gjorde nylig en avtale med NBC Universal som gir dem rettighetene til et rikt arkiv av gamle Universal-titler, og «Waterworld» kan bli første tittel som kommer ut av denne avtalen.

AMC bestiller to piloter

Nettverket AMC har hatt stor suksess med serier som «Mad Men», «The Walking Dead» og «Breaking Bad». Nå har de press på seg for å følge opp, og har ifølge Vulture bestilt piloter til to nye konsepter – «Halt & Catch Fire» og «Turn».

Førstnevnte er en dramaserie fra Silicon Prairie i Texas da dataeventyret tok av på 80-tallet, mens den andre foregår mens USA slåss for løsrivelse i 1778 og er basert på boka «Washington Spies» av Alexander Rose.