Vi er på kort tid blitt bortskjemte på dagsferske tv-serier her til lands.

Fra en tv-tilværelse der favorittseriene dukket opp på norsk tv mange måneder etter original sendetid i USA, har vi opplevd at flere blir forbausede når Showtime-serien «Dexter» ligger en uke etter USA på Comoyo View.

Kanskje ikke så rart, når HBO har satt standarden til norsk visning dagen etter USA på storserier som «Game of Thrones», «True Blood», «Girls» og «The Newsroom».

Hvordan blir det så med tredje sesong av «Homeland», som begynner på amerikansk tv 29. september?

Allerede ved forrige sesong skjønte TV 2 viktigheten av å være tidlig ute, men da var det bare TV 2 Sumo-kunder som kunne følge dramaet mellom og rundt Carrie Mathison og Nicholas Brody, før serien dukket opp på hovedkanalen TV 2 en stund senere.

Men utviklingen går altså i riktig retning: Allerede 30. september – altså dagen etter premierevisningen i USA – viser TV 2 Zebra (i likhet med svenskene) første episode av tredjesesongen klokka 22.30. Og som om det ikke er nok, sendes samme episode også på hovedkanalen TV 2 en time senere, klokka 23.30.

– Vi må jo ha det på før folk legger seg, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

– Med utenlandske TV-serier er det svært viktig at vi kommer så tett som overhodet mulig opp mot premierene i USA. En serie som «Homeland» er ikke like verdifull for oss om mange får tid til å laste den ned ulovlig. Så vi er veldig glade for allerede dagen etter å kunne vise denne på TV2 Zebra til glede for alle Homeland-fans.

Ikke lenge til nå, altså. I mellomtiden kan du jo (enda en gang) se på denne traileren for sesong 3 av «Homeland» (som kanskje viser litt for mye?):