Her er de gode nyhetene: TV 2 starter en egen humorkanal i mars 2015, med planer om å sende «The Tonight show med Jimmy Fallon» fem dager i uka!

Stas.

De litt mindre lovende nyhetene: Den øvrige sendeflaten ser ut til å fylles av veldig velkjente og tildels støvete titler som «Modern Family», «Fresh Prince Of Bel Air» , «That ’70s show», «New Girl», «South Park» og «My Name Is Earl».

Vi tåler definitivt ferske episoder av «Modern Family», «New Girl» og «South Park» vi, altså – men det forutsetter at det ikke bare er snakk om gamle repriser.

Og som de kravstore snobbene vi er håper vi også at TV 2 vil ta tak i noen av de bra nyere amerikanske tingene som ingen andre har plukket opp.

Comedy Centrals «Broad City», «Review» eller «Inside Amy Schumer», for eksempel.

«Louie» har vel ikke noe norsk hjem for tida. «Bob’s Burgers». «Portlandia». «Archer» fra FX.

«Marry Me», «The Mindy Project» og «Brooklyn Nine-Nine» (som er satt ut til å dø på TV6) hvis man tenker bredere.

For ikke å snakke om alt det artige man kan hente fra England (noen som vet om noen norsk kanal har plukket opp «Babylon» ennå?). Lista er uendelig.

Jada, jeg vet: Dette ville blitt for marginalt, sikkert altfor dyrt, studioavtaler regulerer hva man kan få tilgang til blabla.

Jeg føler likevel at siden MAX og Viasat måker på repriser av «Two and a Half Men», «The Big Bang Theory» og «Kongen av Queens» hver bidige dag er det ikke noe skrikende behov etter enda en reprisekanal. Vil annonsørene ha det? Distributørene som skal overbevise folk om å bruke hundrevis av kroner hver måned på deres kanalpakker?

Men hallo – vi er åpne for at TV 2 overrasker positivt, programdirektør Jarle Nakken er i hvert fall offensiv:

– Vårt fokus fremover er å sikre fortsatt vekst og økte markedsandeler i riktige målgrupper. For å nå dette målet gjør vi nå en tydelig satsing på sjangerkanalene og vårt første steg er å lansere en ny kanal. TV 2 humor blir morsom, uforpliktende og forutsigbar i den forstand at du alltid skal få deg en god latter, sier han i en pressemelding.

Det blir også en satsing på norsk humor (men ikke gjem bort «Kollektivet» her ‘a), og TV 2 Sumo vil ganske sikkert også nyte godt av mer humorinnkjøp.

– Vi er allerede i gang med å knytte til oss talenter og konsepter for å kunne lansere norskprodusert humor på kanalen i 2016. Det skal bli mye latter i TV 2 framover, og vi gleder oss til å lansere de konkrete planene våre på et senere tidspunkt. Vi kommer garantert til å ha Norges morsomste jobb i årene som kommer, sier Nakken.