Da TV 2 startet opp med «The Voice» i vår, føltes det egentlig som et ganske friskt og velkomment brudd fra de mer trauste talentkonseptene.

Men hva vet egentlig jeg – norske tv-kanaler lager (klokelig nok) ikke programmer for gretne menn i 30-åra som egentlig kunne tenke seg å leve uten lineær tv i det hele tatt. Og helt ærlig forsvant vel også min interesse for «The Voice» ganske fort.

Uansett: TV 2 har i hvert fall bestemt seg for å droppe «The Voice» til våren, til fordel for en ny runde med «Idol», skriver VG.

Det har ikke nødvendigvis bare med seertall å gjøre. «The Voice» gjorde det nemlig bra på den fronten, med 675 000 seere i gjennomsnitt, mens forrige runde av «Idol» hadde 564 000 seere.

Dette har først og fremst med variasjon å gjøre, opplyser TV 2.

– Det er fint å kunne variere litt i forhold til de forskjellige talentformatene fra år til år, og når «Idol» nå til våren har jubileum, så kunne vi rett og slett ikke la anledningen gå fra oss, sier programdirektør Pil Gundelach Brandstrup til VG.

Programdirektøren får for øvrig støtte fra tv- og radiosjef Morten Wiberg i Carat Norge:

– «Idol» er det største og beste underholdningskonseptet TV 2 har hatt. At de bytter på fredagsunderholdningen er helt naturlig, sier han til VG.

Fjorårets «Idol»-vinner het for øvrig Jenny Langlo, og har siden seieren gitt ut to singler – «Building an Aeroplane» og «Million Dollar Signs».