13. april dukker Julia Louis-Dreyfus på nytt opp på norske skjermer, med en ny sesong av den stadig bedre komiserien «Veep».

Denne gangen har Selina Meyer (som damas rollefigur heter) til og med blitt president. Ajaj.

Louis-Dreyfus, som naturligvis fikk sitt store gjennombrudd som Elaine i «Seinfeld», har imidlertid flere prosjekter i gang, og The Hollywood Reporter melder i dag om ganske artig greie.

54-åringen er nemlig i sluttforhandlinger om å ta hovedrollen i en amerikansk nyinnspilling av svenske Ruben Östlunds «Turist». Filmen, som kom ut i Norge i fjor høst, er delvis norskprodusert, og hadde flere norske skuespillere i ledende roller.

Blant dem var jo Lisa Loven Kongsli, som spilte Ebba – rollen Louis-Dreyfus nå er aktuell for.

Nå er det jo en del år (19) mellom Louis-Dreyfus og Loven Kongsli, men hei – er det ikke en viss fysisk likhet der likevel?

Det er for øvrig Fox Searchlight som har kjøpt rettighetene til nyinnspillingen, men ingen regissør har takket ja til jobben foreløpig.

«Turist» følger det personlige dramaet som oppstår idet et snøras i Alpene framprovoserer en uheldig og skjebnesvanger prioritering hos en familiefar og ektemann (Johannes Bah Kuhnke).

Filmen er nå ute på video on demand, og anbefales varmt.

 

PS: Ett av våre favorittklipp fra Youtube denne våren. Ruben Östlund innser at han ikke kommer til å bli nominert til Oscar: