(illustrasjon:fotomontasje/HF Designs)

Trenden med at «unge, selverklærte hipstere» møtes på «nedslitt rockebar» for å se på TV-program sammen brer tydeligvis om seg. Saklig opplegg! Som nettopp ble enda mer usaklig: i morgen er det såkalt Saklig Onsdag på gamle (men ikke spesielt ærverdige) Café Marienlyst i Oslo. Hvor man kan se Harde Fakta og Trygdekontoret, som altså går rygg mot rygg til hverandre på henholdsvis NRK og TV2 på onsdager, rygg til rygg med andre unge, selverklærte hipstere.

Noe som virker ekstra SAKLIG for de av oss som fulgte den ikke spesielt høflige passiaren mellom Harde-Hustad og Trygdis-Seltzer på sosiale medier i kjølvannet av 22. juli ifjor. Vi slo på tråden til Harde Fakta-produsent Ole Martin Ihle for en kommentar.

Jøsses. Er dette en slags offisiell begravelse av den derre stridsøksa?

– Jeg tror ærlig talt ikke Jon vet om at dette skjer engang. Han er helt grønn på absolutt alt som ligger utenfor politikkens sfære. Han vet ikke om jazz skrives med en eller to z-er, liksom. Jeg fortalte ham at vi hadde fått skryt av Christer Falck for det første programmet.  Han ante ikke hvem det var. Men det er jo mulig at dette allikevel viser at det er flere likheter enn noen av oss egentlig vil innrømme, mellom programmene.

Og kanskje til og med programlederne? Men dette er altså uoffisielt opplegg, dere står ikke bak dette selv?

Jeg aner ikke hvem som står bak det! Hørte om det første gang når jeg fikk en melding fra Seltzer, med et syrlig «Ha ha, synergieffekt». Men man kan jo mistenke at det er noen NRK-tilknytta krefter som lurer bak i kulissene her, i og med at de har valgt ut akkurat det gamle hullet i veggen der -et klassisk NRK-vannhull.

Trygdesjefen selv som konspirer i krokene?

– Jeg tviler på det. Selv om det jo kunne luktet litt Seltzer av det hele.

Du er jo bassist. I likhet med Thomas Seltzer og i motsetning til Jon Hustad. Hvis vi ser på dette arrangementet som en slags bassduell: hvilke to bassister er de respektive programmene?

– Jon og Harde Fakta er helt klart Mark King i Level 42. Masse skills, litt påklistra følelser. Faktabasert bassing. Evt John Patitucci fra nittitallsbandet til Chick Corea. Hmm, Thomas og Trygdekontoret er helt klart en rockebassis, litt mer upolert, litt mer plekter. Ikke John Paul Jones, det blir for flinkt igjen. Gene Simmons er for spraglete. Lemmy? Eller nei, det er litt mer dyktig enn som så. Hmm. Flea!

Masse følelser. Verdiorientert bassing, med appell til freakere og radikale. I motsetning til Mark Kings blåskjorteappell – sånne folk som når de blir bedt om å beskrive favorittbandet sitt sier «de er jævla dyktige», de liker Mark King.