Når «True Blood» nå er inne i sin siste sesong vil vi nok se noen av skuespillerene hoppe til nye roller, og Deborah Ann Woll er blant de første store.

I vampyrserien spiller hun birollen som Jessica Hamby, men i «Daredevil» – om den blinde superhelt/advokaten Matt Murdock – får hun en større rolle som hovedpersonens kjæreste, melder blant annet Entertainment Weekly.

Interessant nok kan dette ha en viss personlig vinkling for Woll. Hennes ekte kjæreste, skuespiller E.J. Scott, lider av en genetisk lidelse som gjør ham blind – og de er begge aktive i kampanjer for å motvirke sykdommen.

Dermed begynner rollegalleriet til den antatt største av Marvel/Netflix-samarbeidets serier å ta form, med Charlie Cox som Matt «Daredevil» Murdock, Eldon Henson som Murdocks bestevenn og kollega, Vincent D’Onofrio som mesterforbryteren Kingpin, og Rosario Dawson i en hittil ukjent rolle.

Vi håper det blir bedre enn da Ben Affleck hadde hovedrollen. (Foto: Fox Paramount)
Vi håper det blir bedre enn da Ben Affleck hadde hovedrollen. (Foto: Fox Paramount)

«Daredevil» er én av fire planlagte Marvel-serier hos Netflix.

Den blinde superhelten Daredevil (på norsk Våghalsen eller Demonen, om du husker han fra sent 60-tall) som er advokat om dagen, vil følges av serier om Jessica Jones, Iron Fist og Luke Cage med hver sin 13-episoders sesong – alle superhelter i New York-området – før miniserien «The Defenders» avslutter ballet.

Steven DeKnight – best kjent for «Spartacus»-seriene – har kontrollen på prosjektet som showrunner, og Drew Goddard («Buffy») skriver manus for de to første episodene, samt er med som konsulent. Serien skal begynne innspilling i disse dager.

Dette er i tillegg til Marvel-prosjektene «Agents of S.H.I.E.L.D.» og kommende «Agent Carter» som begge får (nye) sesonger hos ABC til høsten (i Norge går «Agents of S.H.I.E.L.D.»Viasat 4).