• Denne episoden av «True Blood» kan du se hos Comoyo View, som nå er ute i åpen betaversjon. De to første månedene er gratis, deretter koster abonnementet kr. 99,-

Hei sveis, og velkommen til recap. Siden undertegnede befinner seg på et hotellrom i Italia akkurat nå er ukens «True Blood» en kondensert sommerferieversjon, som kjapt summerer opp hva som skjer med våre venner i Bon Temps.

Bibel–jukkeren Sarah Newlin kupper makten, Sookie åpner en bankboks, Bill kondolerer og Eric må vaske gørrete madrass etter å ha vinket farvel til kjær kumpan.

Dette er «True Blood» nummer sju, just for you.

Etter å ha ridd Ben «Warlow» Flynn (Rob Kazinsky) som en rabiat rodeohest, ligger nå Sookie (Anna Paquin) kliss naken og koser med den seks tusen år gamle fe–vampyren under en engelstatue. De befinner seg fortsatt i fe–dimensjonen, der det ser ut til å være litt kjølig – i følge Sookies struttende brystvorter.

For første gang på lenge kan hun våkne opp med en kar i strålende solskinn, uten at han umiddelbart blir støvete. Men så hører hun Arlene (Carrie Preston) gråte sårt, så Sookie kler på seg og zapper tilbake til virkeligheten. Ja, Terry er fortsatt død.

Arlene lar fortvilelsen gå ut over Lafayette (Nelsan Ellis), som advarte henne om at noe var galt etter at Terry ga ham nøkkelen til bankboksen sin. Arlene kaller Lafayette «a liar and a voodoo–queer!», før hun roer seg ned og gir den dårlige nyheten til ungene sine.

Eric (Alexander Skarsgård) er fortsatt utkledd som G.I. Joe, og er i ferd med å rømme fra vampyr–fengselet sammen med Nora (Lucy Griffiths) – som er dødssyk etter å ha blitt infisert med vampyr–AIDS. De får haik med en varebil som frakter kassevis av forgiftet «Tru Blood».

Akkurat hvorfor hele tappefabrikken er flyttet inn i fengselet er jeg ikke helt sikker på, men uansett. Willa (Amelia Rose Blaire) får i oppdrag å redde Pam (Kristin Bauer van Straten), som holder på med morgentrimmen da Willa stormer inn – med hjelp av den avrevne hånden til en av forskerne.

Pam foreslår at de holder tett om at «Tru Blood»–flaskene som deles ut i fengselet er infisert av hepatitt V. «Tell Tara and Jessica, but fuck everyone else! If every vampire stops feeding, those pervy fucks will know we’re onto them. Only chance of fixing this shit show is if they don’t suspect us».

Ser ut til at Pam og Willa kan bli BFFs, allikevel. Om ikke annet, så fordi Pam er litt imponert over Willas avkuttede hånd.

Bill (Stephen Moyer) får besøk av Eric, som er desperat nok til å bønnfalle Bill om å bruke sine gudommelige krefter for å heale Nora. Hun vil imidlertid heller dø enn å drikke Lilith–blodet til Bill – så Eric bønnfaller Bill igjen så fort hun ikke kan høre dem.

La gå at Eric er nødt til å plante fjeset tett mellom rumpeballene til Bill, og kysse brunøyet hans med tunge. På en metaforisk måte, da. Eric tar på sin mest oppriktige mine og forteller den forfengelige spradebassen: «I belive you. I believe in you. I believe that you are divine».

Bill forteller med påtatt ydmykhet om sine visjoner, og at han kan se fremtiden. Bill ber om Erics hjelp til å forhindre at denne visjonen om det hvite rommet blir virkeliggjort, og han takker ja. Selv om den beste måten å forhindre at Bill er sanndrømt hadde jo vært å sende Eric tilbake til Sverige helt til alt roer seg.

Profeten Bill har fått viljen sin igjen, og er uansett behaget. Som belønning får Nora en slurk av blodet til Bill, men det gjør ikke susen.

Sookie og Lafayette drar i mellomtiden til banken for å sjekke ut hva oppbevaringsboksen til Terry inneholder: et brev til Arlene, med en livsforsikringspolise på to millioner dollar! Arlene er ikke helt rede til å høre denne nyheten, siden hun har tilbrakt tiden med å bli pære dritings.

Sookie hilser på sheriff Andys fe–datter Adilyn (Bailey Noble) med telepati, før Bill plutselig kommer på besøk. Gjett hva han vil? Først kondolere til Arlene, som tror hun er så snydens sørpefull at hun ser syner. «This shit’s real, innit? You’re walking in the daylight! Fuck. Me.»

Deretter kondolerer han til sheriff Andy (Chris Bauer), som fortsatt er overbevist om at Bill drepte tre av fe–døtrene hans. Men det gjorde jo Jessica, så Andy blir en smule forvirret over Bills forkledde trussel om at hans fremste oppgave er å beskytte vampyrdatteren sin. Anspent situasjon.

Etter at høflighetene og truslene er unnagjort slår Billy boy av en prat med Sookie. Og han er overbevisende: «It’d be foolish of you to let your anger at me get in the way of protecting the ones that you love… Bring me Warlow, and soon».

Shapeshifter-Sam (Sam Trammell) får den triste nyheten om Terrys død, og bestemmer seg for å dra rett tilbake til Bon Temps. «My friend died, not being there is not an option».

Han sender heldigvis Nicole (Jurnee Smollett–Bell) hjem til mamma, og forhåpentligvis ut av serien. Men først har de sex i dusjen.

Pappa Jackson (Robert Patrick) prøver å overtale Alcide (Joe Manganiello) til å kjøpe opp en eiendom i nærheten av trailerparken hans, men sønnen velger å dra tilbake til den klysete varulvflokken sin. Pappa er litt skuffet: «This pack life ain’t for us, and one day you’re gonna realize it».

Hvis varulver virkelig eksisterte kan du være sikker på at «This Pack Life» hadde vært en realityserie på Fox. Det virker som om dette er pappa Jacksons farvel til sønnen, og muligens Robert Patricks farvel til «True Blood» – i alle fall inntil videre.

Sikkert like greit, han har ikke hatt så mye å gjøre her den siste tiden.

Senere på kvelden ankommer Alcide leiren til varulvflokken, og lyver dem alle opp i de hårete fjesene. Han påstår at «It’s done». Sam og Nicole er døde, mens Emma–valpen er trygt hjemme hos bestemor Martha.

Rikki (Kelly Overton) er ikke helt fornøyd, og snerrer: «I’d be a lot happier if you weren’t lying through your motherfuckin’ teeth right now!». Dritt. Rikki har fanget Nicole og moren hennes, noe som betyr at denne poengløse sidehistorien fremdeles ikke er over.

Hvis jeg var Alcide hadde jeg sett mye bedre ut i bar overkropp – og ville nok ha slått opp med mens-bitchen Rikki. Hun er en heller dårlig kjæreste, spør du meg.

Sarah Newlin (Anna Camp) liker å høre på kristne lydbøker mens hun kjører bil, og i dag har hun plukket ut godbiten «Elocution Classes for Spreading the Gospel». Husk: «God is good. God is our savior». Gode gud, der er det avrevne hodet til guvernør Truman Burrell!

Og der, et stykke unna, er resten av kroppen til elskeren hennes. Sarah kysser gråtende hodet hans farvel, med en selvrettferdig, Hamlet–inspirert enetale: «Oh, Truman Burrell. You were a decent, decent man, and your commitment to this cause was holy and it was pure. But these monsters prey on the pure. Know that your death was not in vain, for it will galvanize the forces against this evil we fight. This was part of God’s plan, and God… is… good!».

Noe særlig nærmere selvparodi kommer neppe «True Blood», men dette er fortsatt episodens mest fornøyelige scene. Er det galt av meg at jeg synes Sarah Newlin (eller eventuelt Anna Camp) er litt snasen? Hun er kanskje det Eric Northman i forrige sesong beskrev som en «Bible–banging cunt», men samtidig en veldig uskikkelig pike.

Sarah tar et rask møte med en senator, mens hun kupper makten over hele organisasjonen. «That is the biblical irony in all of this. The things we are learning every day, they are just shy of miracles. We are this close to bringing Truman’s vision to light!».

Løsningen på dette lille tilbakeslaget er å late som ingenting, med hjelp av «fikserne» senatoren bruker til å holde sine usømmelige aktiviteter skjult. «No one can know Truman is gone… Have them move the late, great governors’ body away, and dispose of it. And I don’t want to know how, but I do hear acid is effective».

Senatoren tar seg av dekkoperasjonen på den politiske siden, mens Sarah påtar rollen som guvernørens stedfortreder når det gjelder alt som dreier seg om vampyrer. Så med andre ord: denne sløye dama har med et par snedige sjakktrekk blitt seriens store skurk.

«When God’s message is this clear, I am a truly unstoppable woman!». Preach, girl.

Jason (Ryan Kwanten) tilkaller Jessica (Deborah Ann Woll) i fengslet for å fortelle at A) han har latt seg verve inn i antivampyr–politiet for å redde henne ut av spjellet, og B) at han har varme følelser henne. Jessica er ikke så lysten på å forlate fengselet nå, og ikke fordi hun har det Jason frykter er «that Stockholder syndrome».

Hun er overbevist om at hun vil bli drept her, og har forsonet seg med tanken. Det er imidlertid en ting Jason kan gjøre: finne den kjekke vampyren som nektet å voldta henne i forrige episode. Bare sånn at hun kan takke ham ansikt til ansikt.

Den noble blodsugeren James (Luke Grimes) ga Jessica tilbake troen på det gode i vampyrer, og det fortjener jo en påskjønnelse. Særlig fordi guvernørens antivampyr-gestapo smadret huggtennene til stakkaren.

Så hun advarer James om Hepatitt V–viruset i «Tru Blood»–flaskene, og det faktum at de alle trolig kommer til å bli drept i fengselet. James skulle ønske at han hadde fått sjansen til å oppsøke faren sin før han blir forvandlet til støv.

Tøsen Jessica har også et ønske: «Oh God, there’s probably so much, but right now in this moment, all I really want is for you to make love to me». Hun har aldri vært sammen med en vampyr før, og du vet hva de sier: once you go vamp you never… eh, et eller annet som rimer. Decamp?

James er så til de grader en gentlevamp at han ikke ønsker å utnytte Jessicas sårbarhet, men ok da. De har vill, lidenskapelig og lettere «Dirty Dancing»-inspirert vampyrsex – mens enfoldige Jason står intetanende vakt utenfor.

Senere sprader Sarah Newlin frem til Jason og sier «Hi, Jason Stackhouse – guess what? I have a secret». Jason er ikke særlig interessert, helt til hun hvisker at guvernøren er død. Jasons lille dobbeltspill er over.

Sarah beordrer en gruppe vakter til å kaste seg over ham mens de kutter opp underarmen hans – før de slenger ham inn i avdelingen for kvinnelige vampyrer. «Have fun with your sluts!» freser Sarah. Hell hath no fury like a Bible–humping cunt scorned. Det står i Bibelen, tror jeg.

Et trettitall sultne vampyrdamer stå klare til å spise opp Jason, men han blir beskyttet av Tara (Rutina Wesley) med en barsk «back off, bitches». Den mystiske vampyr–baben Violet (Karolina Wydra) lar seg ikke avskrekke, og ser ut til å ville gjøre Jason til sin blodbitch.

Pam har nok en terapitime med psykologen Finn (Pruitt Taylor Vince), og psyker ham ut med freudiansk snakk om hvor kåt hun er.

«One: I fuck a lot. Secondly, I own a bar. Fangtasia, where humans come to get off. I believe its success is due in large part to my astute understandin’ of human desire. The desire to be devoured, or enveloped by a warm, hungry animal. Or obliterated, one juicy bite at the time. But you must hear all kinds of deviant shit in this office. My sexual knowledge is probably old hat to you».

Slett ikke. Finn er så interessert i hennes erfaringer at han er i ferd med å eksplodere i de brune buksene sine.

Hvor mye enn Eric bønnfaller Godric om hjelp med gråt i halsen, det hjelper ikke. Nora blir bare sykere. Vi får et tilbakeblikk til London anno 1665, der en langhåret Eric Northman blir kjent med lady Nora Gainesborough, kong Charles IIs elskerinne – som har kommet tilbake til England for å pleie de utallige ofrene for svartedauden.

Kongen vil gjerne at Eric bringer lady Nora trygt tilbake til sengen hans: «Her insubordination makes for bed sport the likes of which I have never known». Som kompensasjon vil hans majestet sørge for at Eric får rikelig med anledning til å drikke seg mett, noe som er en sjeldenhet i disse pesttider.

Pesten har allerede tatt lady Nora, men noe i henne beveger Eric – som tar henne med tilbake til sin «far» Godric. «You will live life fully, and forever. I promise».

Men det er et løfte han ikke klarer å holde, for ingenting varer evig. Etter nesten 350 år som vampyr ender Noras andre liv som det begynte. Mens Eric gråter sine triste blodtårer kollapser Nora til en bløt klump med uappetittlig gøgge. Hvorfor fikk jeg plutselig lyst på jordbærgele?

Og med «Eric gråter» mener jeg «svensken hyler som en fortvilet jentunge». Vi har aldri sett Eric vise sånne følelsesutbrudd før, og Bill ser passelig ille til mote ut over alt sammen. Så er det slutt for denne gangen.

Misunner ikke den som må vaske gjeste-sengen til Bill etter dette. Flaks for Jessica at hun er fengslet. Vi er tilbake i vanlig (alt for lang) form igjen neste uke! Ses.

BESTE REPLIKK: Arlene drikker bort sorgene etter Terrys tragiske død: «You know, before it was like someone was scalpin’ my brain away one slice at a time, and pluckin’ out my heart with one of those little crab forks. But now, thanks to this, it just feels like someone is crushing my windpipe». Da, så.

BESTE ØYEBLIKK: De fleste som involverer Sarah Newlin, egentlig. Dette lunefulle, gladkristne rivjernet er i ferd med å bli en av mine store favoritter i serien. Hennes beste øyeblikk denne gangen er trolig øyeblikket hun oppdager hodet til guvernøren. Aldri har Anna Camp så til de grader levd opp til navnet sitt. Kudos.

VERSTE ØYEBLIKK: Akkurat det samme som i de forrige episodene: alt som sirkler rundt Alcide, varulvene, Sam og Nicole. Brun bæsjestjerne i margen for at Rutger Hauer fortsatt er fraværende.

FERSKE FOLK: Bare moren til Nicole, men hun forsvinner forhåpentligvis ut av serien allerede i neste episode.

SEX: Sookie viser seg naken etter sex med Warlow, og gir oss en lang titt på brystpartiet. Sam har litt tekkelig dusjkos med Nicole. Jessica har påkledd «Dirty Dancing»-sex. En gledespike fra 1600–tallet viser litt brystvorte,

GØRR: Et rask glimt av en død forsker som ligger i en pøl av blod, med armen avrevet – mens den slibrige vakten flirer idiotisk i underbuksa. Hodet til guvernøren gjør et lite gjestespill. Nora splætter ut av serien med en spektakulær spesialeffekt, som første offer for guvernørens vampyrvirus.

DEADPOOL: Og apropos henne: Nora ender opp som en stygg flekk på madrassen, noe som trolig vil bringe frem den rasende badassen i Eric Northman. Enten det, eller så vil han tilbringe resten av sesongen sippende som en jentunge. De er jo så sensitive, disse svenskene.

Til slutt, her er en rask «inside the episode»:

KARAKTER: 7 av 10 skåler med Noras hjemmelagde jordbærgele.