Kanskje beveger jeg meg i et minefelt her, men er det ikke litt pussig at nordmenn og andre europeiske folkeslag så til de grader har omfavnet svart amerikansk populærkultur når det gjelder musikk – men at vi tilsvarende ignorerer afroamerikansk film?

Eller kanskje er det ikke så rart. Men det er i hvert fall påfallende at en fyr som Tyler Perry (regissøren bak «Why Did I Get Married»-filmene, for eksempel) til stadighet dukker opp på topp 10 «rikeste personer i Hollywood»-lister, uten at filmene hans noen gang settes opp på kino her til lands, eller andre land med en overveiende hvit befolkning.

Velvel.

Grunnen til at jeg skriver dette er at «The Hunger Games» er dyttet ned fra kinotoppen i USA, av filmen «Think Like a Man» som spilte inn 33 millioner i helgen. Sjansene for at denne blir satt opp på kino i Norge vil jeg vel tro er svært små – om den i det hele tatt får videodistribusjon kan det sikkert også stilles et spørsmålstegn ved.

«Think Like a Man» er basert på komiker Steve Harveys selvbiografi «Act Like a Lady, Think Like a Man», og har med skuespillere som Gabrielle Union, Kevin Hart, Michael Ealy, Romany Malco, Chris Brown og Taraji P. Henson.

Sjekk traileren:

Hele topplista i USA:
Think Like a Man
The Lucky One
The Hunger Games
Chimpanzee
The Three Stooges
The Cabin in the Woods
American Reunion
Titanic 3D
21 Jump Street
Mirror Mirror

Hele topplista i Norge:
Titanic 3D
American Pie: Reunion
Battleship
The Hunger Games
Piratene!
Lorax – Skogens vokter
Lille speil på veggen der
Varg Veum – Kalde hjerter
Haywire
The Best Exotic Marigold Hotel