– Det er både artig og spennende å få denne rollen. Jeg tror den vil passe meg bra: Jeg skal snakke dårlig engelsk og ellers være en tullete fyr, sier Trond Fausa Aurvåg (44) om rollen i tv-serien «Thin Ice», en ny komedie skrevet av Liz Meriwether.

Meriwether er skaperen av «New Girl», serien som gjorde Zooey Deschanel berømt og kan ses på TV 2 Sumo og Netflix i Norge. «Thin Ice» har imidlertid en ganske annen setting enn et studentkollektiv i Los Angeles – den skal nemlig utspille seg i Antarktis, kontinentet serieskaperen kaller «klodens mest sexy sted».

Liz Meriwether og Zooey Deschanel (Foto: Genevieve / CC BY 2.0)

 Hovedpersonen – spilt av Disney-stjerna Bridgit Mendler (bildet øverst) – befinner seg på en isolert forskningsstasjon i isødet sammen med to geniale, men mistilpassede medmennesker, og det er her Aurvåg kommer inn i bildet. Hans rolle er som «Gunnar», en islending som har flyktet fra hjemlandet på grunn av kjærlighetssorg.

Også på stasjonen er «Pete», en sanitetssoldat med krigserfaring fra Irak og Afghanistan og noe av en kvinnebedårer, og spilt av Dan Gill («The Wedding Ringer»), ifølge det amerikanske filmnettstedet Deadline.

– Jeg vet svært lite om de andre skuespillerne; jeg har ikke gjort research på dem ennå. Det kommer jeg nok til å gjøre innen vi møtes. Innspilling av pilotepisoden er rett rundt hjørnet, sier Fausa Aurvåg til Filter Film og TV.

– Har du noe forhold til «New Girl»

– Jeg har bare sett et par episoder etter at jeg skjønte at dette var Liz Meriwethers neste prosjekt. Men jeg liker det, det er artig, sier han.

Pilotepisoden av «Thin Ice» blir avgjørende for om oppdragsgiveren, den amerikanske tv-kanalen Fox, gir klarsignal for innspilling av en hel sesong.

Det blir også den erfarne nordmannens første internasjonale jobb, etter store roller i komiserier som «Lilyhammer», «Neste sommer» og «Vikingane», i tillegg til mer seriøse roller, hvorav «Den brysomme mannen» (2006) kanskje huskes best.

Ikke at det synes å vippe ham av pinnen.

– Jeg har ingen anelse om hvordan dette blir i forhold til å jobbe i Norge, men jeg tror det er forholdsvis likt. Jeg håper det er forholdsvis likt, sier han.