Hadde ikke Neil Marshall vært så flink, så hadde kanskje «Trolljegeren»-remaken allerede vært laget. Regissøren er for tiden opptatt med serier som «Black Sails», den nest siste episoden av «Game of Thrones», og han regisserte også piloten på NBC-serien «Constantine».

Men, Marshall har fremdeles den norske filmen fra 2010 i tankene, og har nylig sagt noen ord om hva han tenker for det trolske universet – blant annet å fjerne det dokumentariske preget:

– Jeg jobber fremdeles på «Troll Hunter», med å få den i gang. Vi har lyst til å utvide verdenen og historien litt, sier han til Movies with Butter.

Originalfilmen til André Øvredal (som også har ballkortet fullt av prosjekter) lente seg mye på å være uklippet og rå i uttrykket, og selv om illusjonen om at det er en dokumentar brister når en av hovedrollene er Otto Jespersen, så klarte den likevel å gjøre noe nytt med ideen.

Opprinnelig var remaken tiltenkt produksjonsstart tidlig i 2014, men ting tyder på at det kan være utsatt. Marshall lovpriser filmen, men sier til Movies with Butter at han vil legge mer av seg selv inn i historien:

– Jeg har noen ideer om hvordan jeg vil gjøre effektene, men jeg holder de tett til brystet for øyeblikket. Jeg elsker originalen og har ikke bare lyst til å gjøre det samme om igjen. Jeg vil bringe en del av meg selv til prosjektet.

Marshall er ellers kanskje best kjent for skrekkfilmen «The Descent» som han skrev og regisserte, kan det si noe om hvilken retning han vil trekke filmen?