«Trolljegeren» (lei den her) er en av nyere norsk filmhistories mest gledelige suksesshistorier, og det kommer også regissør André Øvredal (38) til gode.

Etter å ha kommet med på topp 10 «Directors to Watch» i bransjebladet Variety i 2010, har også tilbudene blitt flere. Nå jobber Øvredal med filmprosjektet «Carpe Demon», som opprinnelig hadde et budsjett på nesten 100 millioner dollar og skulle regisseres av «Harry Potter»-produsent Chris Columbus.

Etter at Columbus så «Trolljegeren» kontaktet han Øvredal og lurte på om han ville overta prosjektet, melder Dagbladet.

– Filmen hadde et utgangsbudsjett på nesten 100 millioner dollar. En del av oppgaven min er å skrive det ned, så vi kan få det inn på et budsjett som er litt mer håndterbart, sier Øvredal.

Dette er en filmatisering av Julie Kenners bok «Carpe Demon: Adventures of a Demon-Hunting Soccer Mom» fra 2006.

Det er 1492 Pictures og Warner Brothers som sitter på filmrettighetene, og de ser trolig for seg at dette kan bli en franchise. Men først må altså kostnadene ned:

– De har nok sett «Trolljegeren» og tenkt at «det her en fyr som får ting til å se bra ut billig», sier Øvredal til Dagbladet.

Regissøren holder også for tiden på med innspilling av kortfilmen «Tunnelen», basert på sci fi-novellen «Det er en tunnel i din fremtid» av Alice Glaser.

Se videointervju fra innspillingen av «Tunnelen» hos Dagbladet.