– Manuset var helt fascinerende å lese, det minnet meg nesten litt om «Se7en». Du virkelig klør etter å finne ut hva i all verden som har foregått, forteller André Øvredal til Filter.

I dag, ut av det blå, kom nyheten om at «Trolljegeren»-regissørens første engelskspråklige film blir skrekkfilmen «The Autopsy of Jane Doe». Screen Daily kan fortelle at innspillingen starter i London allerede nå i vinter.

Etter den internasjonale sniksuksessen Andre Øvredal opplevde med «Trolljegeren», har han tilsynelatende fått tilbud slengt etter seg.

For tiden skriver han på den potensielle piloten til tv-serien «Ghost Projekt» for NBC, som han også skal regissere. Samtidig jobber han med en filmadapsjon av tegneserien «Enormous» og demonfilmen «Carpe Demon».

I tillegg er «Trolljegeren» i ferd med å bli nyinnspilt i USA, med «Harry Potter»-regissør Chris Columbus bak roret – han er også involvert i «Carpe Demon».

Men først kommer altså «The Autopsy of Jane Doe», som utspiller seg rundt en familieeid gravlund i en liten by der både far og sønn lever av å obdusere. En dag får de et kvinnelik på bordet, Jane Doe. Hun er drept under mystiske omstendigheter.

Idet de to gyver løs på liket i forsøket på å finne ut hvem hun er og hvordan hun døde, oppdager de en rekke stadig mer bisarre ledetråder – som samlet åpner døra til fryktelige hemmeligheter.

– Det er et veldig unikt og spennende mysterium de setter igang med, det er derfor jeg kastet meg over det manuset.

Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal spille i filmen, som er basert på en manus av Ian Goldberg og Richard Naing.

– Jeg vil ikke si så mye om det, men det er mye å lure på. Alt som er rundt henne, hvordan hun ble funnet og hva som kommer fram straks man begynner å grave i saken.

– Jeg tipper det vil bli gravd litt også i liket?

– Ja, hehe, filmen heter jo «obduksjonen av Jane Doe», så det blir nok også litt av det, forteller Øvredal.

Han kan avsløre at han har drevet på med filmen siden i sommer:

– Det har gått i både innsalg og å faktisk vinne jobben. Nå jobber jeg med manuset sammen med fortatterne og produsentene, og er i gang med castingen. Jeg har virkelig store forhåpninger til filmen, det er et manus som alle er kjempeglad i – det er bare å kjøre på. Jeg føler meg heldig som fikk være med på denne her, sier Øvredal til Filter.