André Øvredals regisuksess med «Trolljegeren» har ikke gått upåaktet hen i det store utland, og en stund har det vært kjent at han jobber med demonfilmen «Carpe Demon» i Hollywood.

Men nå er det klart at Øvredal også vil måtte takle en annen monsterfilm i Hollywood. Ifølge Heat Vision slår nordmannen seg sammen med «Hitman»-produsent Adrian Askarieh om en filmadapsjon av tegneserien «Enormous».

I tegneserien får vi oppleve hvordan menneskeheten blir flyttet et hakk ned på næringskjeden når en naturkatastrofe åpner opp for inntoget av en rekke kjempestore og mannevonde beist. Midt oppi det hele følger vi blant annet en kvinne som forsøker å spore opp sine bortkomne barn.

Tegneserien, som er laget av Tim Daniel og tegnet av Mehdi Cheggour, ble publisert av tegneseriehuset Image tidligere i år – men flyttes nå over til en ny utgiver, 21 Ink Publishing. Det er forventet at det nye forlaget vil benytte neste ukes New York Comic-Con til å offentliggjøre et nytt 18-bøkersløp med start neste år.

Øvredal og Askarieh planlegger ikke bare en spillefilm basert på tegneserien: Også en webserie og et tv-show vil være nødvendig for å fortelle den omfattende historien om hvordan mennesker over hele verden takler sine nye utfordringer. Ifølge Heat Vision ønsker de to å skape noe som kan matche stemningen i «Cloverfield» og «The Walking Dead» – der det også her vil handle om menneskene som må overleve monstrene.

Da Øvredal oppnådde internasjonal suksess med en effektfilm skapt for under én million dollar i «Trolljegeren», ble han umiddelbart interessant for Hollywood: Ikke bare klarte han å lage bra og spennende monsterfilm, men han klarte det også for en oppsiktsvekkende billig penge. Sånt kan de store filmstudioene like, og filmmagasinet Variety plukket ham ut som en av ti unge regissører å følge med på i 2010.

Askarieh har på sin side tidligere produsert «Hitman»-filmen basert på det danske dataspillet, og er i gang med en oppfølger – også den forhåpentligvis med Timothy Olymphant i hovedrollen. Produsenten har også en annen dataspillbasert film på trappene i «Deus Ex».

Her kan du se en animert trailer for tegneserien «Enormous» (øverst i saken er forøvrig Askarieh og Øvredal portrettert i «Enormous»-stil som Ask og Hunter.):