I kjølvannet av suksessen med «Trolljegeren» ble den norske filmskaperen André Øvredal en populær mann i Hollywood.

Han har blant annet vært knyttet til prosjekter som «Enormous» (som han senere overlot til andre krefter) og piloten for spionserien «Ghost Projekt».

Etter hvert var det «The Autopsy of Jane Doe» som seilte opp som regissørens Hollywood-debut, og i dag meldte Screen Daily at selveste Martin Sheen får hovedrollen i filmen.

– Jeg har vokst opp med ham som en av de store skuespillerne, som har vært med i utallige fantastiske filmer fra «Badlands» til «Apokalypse nå» til «The Departed». Det blir helt fantastisk gøy å jobbe med ham. Helt unikt egentlig, sier Øvredal til Filter.

Han forteller at de hadde ønsket seg Sheen lenge.

– Han hadde en veldig umiddelbar interesse i manuset, så det var veldig lovende. Men det har vært månedsvis med diskusjoner og forhandlinger før vi kunne offentliggjøre det, sier han.

Innspillingen er planlagt i mai-juni, og Sheen skal spille en uhyre dyktig patolog som arbeider med sønnen sin i en liten småby.

En dag får de et kvinnelik på bordet, Jane Doe. Hun er drept under mystiske omstendigheter.

Idet de to gyver løs på liket i forsøket på å finne ut hvem hun er og hvordan hun døde, oppdager de en rekke stadig mer bisarre ledetråder – som samlet åpner døra til fryktelige hemmeligheter.

Rollen som sønnen er ikke castet ennå.

– Hvor viktig er det å ha med seg en fyr som Martin Sheen når filmen nå skal selges?

– Det har vært enorm interesse for filmen fra før, på grunn av manuset, så det tror jeg har gått veldig bra uansett. Det kjøperne derimot har lurt litt på er hvor grafisk og grotesk filmen blir, og da har jeg forsøkt å forsikre dem om at det blir en veldig moden og seriøs grøsser. Det blir ikke noen splatterfilm, sier Øvredal.

Tidligere har han fortalt Filter at manuskriptet minnet ham litt om David Finchers «Se7en».

Foto av Sheen: Brian McGuirk under en Creative Commons 2.0-lisens