Ålreit familie vi får møte i «Stoker», gitt.

Du vet at oppveksten ikke akkurat har gått på skinner når mor (Nicole Kidman) sier følgende til sin datter India (Mia Wasikowska) i starten av den første traileren som er sluppet fra filmen:

– Du vet, jeg har ofte lurt på hvorfor vi har barn. Det jeg har konkludert med, er at vi vil ha noen som kan gjøre ting rett denne gangen. Vel, ikke for meg. Selv klarer jeg knapt å vente på å se livet rive deg i fillebiter.

Som sagt, ålreit familie. Og bedre blir det ikke når faren i familien dør under mystiske omstendigheter (hvem har drept ham, mon tro?) og mor begynner å rote med hans bror Charlie (Matthew Goode).

Charlie er ikke helt god, han heller – og i traileren får vi se at han ikke bare er en overfallsvoldtektsmann, men han har også en hang til drap. Familieidyllen topper seg når han og India finner ut at de har flere interesser til felles …

Det er vel ikke annet å forvente enn forlystelsesfull darkness når sørkoreanske Park Chan-wook nå kommer med sin første engelskspråklige film i «Stoker».

Tidligere har vi sett hvor drøyt bra Park klarer å skildre hevnlyst i blant annet «Oldboy», en av filmene i hans allerede klasisske hevntrilogi (se den her, samt resten av vårt utvalg av hans filmer).

Om nivået blir like høyt i «Stoker» som i hans tidligere filmportefølje, er det ikke annet å gjøre enn å glede seg stort. Traileren gir i våre øyne et solid inntrykk – og ekstra interessant blir det nesten bare når vi vet at det er han her som har skrevet manus:

Jepp! Wentworth Miller fra «Prison Break»! Kult at han ikke bare spiller smart foran kamera, men åpenbart er det også bak.

«Stoker» er klar for kino neste vår (også i Norge, håper vi), antakeligvis rett før Spike Lees remake av «Oldboy» treffer markedet.