Er det duket for konflikter i galaksen, eller snakker vi bare om en ørliten pr-tabbe?

I går hadde Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy en formell offentliggjøring av de ulike stabsfunksjonene på den kommende «Star Wars: Episode VII» – og den største overraskelsen var at Michael Arndt, fyren som hadde fått i oppdrag å skrive manus i første omgang, ikke er oppført som manusforfatter lenger.

I steden har regissør JJ Abrams og Lawrence Kasdan tatt over manusansvaret for filmen, ifølge The Hollywood Reporter.

Mange tolker dette som at det har skjedd noe i kulissene rundt produksjonen – for eksempel at Lucasfilm ikke likte utkastene Arndt til nå har levert.

Manusforfatteren – som tidligere har vunnet Oscar for «Little Miss Sunshine» og «Hunger Games: Catching Fire» – har vært involvert i flere versjoner, og ble faktisk hyret inn til å skrive en skisse på 40-50 sider allerede før Disney kjøpte Lucasfilm.

Så au, det høres ikke bra ut at han plutselig er ute.

Badass Digest mener å vite at Abrams og Kasdan kommer til å skrive om manuset til filmen totalt, og at det dermed ikke er snakk om en omskrivning. I så fall får de jo fryktelig dårlig tid siden filmen etter planen skal ut allerede sommeren 2015.

Filmingen skal etter planen starte til våren neste år.

Det kan imidlertid også bare være snakk om at Abrams og Kasdan skal ta over skissene som Arndt har laget, og i så fall ligger det liten dramatikk i denne offentliggjøringen – siden det (dessverre) er veldig vanlig at flere team jobber med manus for store studioproduksjoner.

I så fall burde dette være kommunisert klarere, for å unngå spekulasjoner som vi ser nå.

Kathleen Kennedy er i hvert fall storfornøyd med at Lawrence Kasdan er med på laget igjen.

Lawrence Kasdan.

Kasdan er en Lucasfilm-veteran som også var med å skrive «The Empire Strikes Back» og «Return of the Jedi», og skrev også den første Indiana Jones-filmen «Raiders of the Lost Ark».

Men det er lenge siden han har jobbet med en storproduksjon – hans siste film var for eksempel den beskjedne og ganske mislykkede «Darling Companion» (2012).

– Det er veldig få mennesker som har en så fundamental forståelse for hvordan en «Star Wars»-film fungerer, og det er er fantastisk å få ham enda mer involvert i å bringe historien tilbake til det store lerretet, sier Kennedy ifølge Deadline.com.

En rekke andre nøkkelfunksjoner i staben ble også offentliggjort i går, blant annet hovedfotograf Dan Mindel («Mission: Impossible III», «Star Trek», «Star Trek Into Darkness»), lyddesigner Ben Burtt (som har jobbet på alle «Star Wars»-filmene til nå) og produksjonsdesignerne Rick Carter («Avatar», «Lincoln») og Darren Gilford («Tron Legacy», «Oblivion»).