«American Pie» fra 1999 regnes vel i mange kretser for å være en komiklassiker, og huskes for å ha sprengt endel grenser for hva en komedie kan vise av seksualisert komikk (det vil si, mitt inntrykk var at denne typen komedier var mye drøyere på 80-tallet, og i så måte var vel denne mer retro enn noe annet).

Uansett: Seinere ble det gitt ut to oppfølgere og fire spinoff-filmer, med varierende grad av involvering fra skuespillere og bakmenn som var med på originalen.

Men NÅ, den 4. april, er det norgespremiere på noe som føles som en ordentlig oppfølger, kalt «American Pie: Reunion», der karakterene fra den første filmen tar turen til East Great Falls for en gjenforeningsfest.

Hjernene bak den første filmen, brødrene Chris og Paul Weitz, har jo seinere fått seg solide karrierer (blant annet regisserte de «About a Boy») og gidder ikke være med her – i stedet er det Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg (Harold & Kumar-filmene) som sitter i registolene.

Det forhindrer likevel ikke at en del (meg inkludert) har forventninger til denne. Trailermaterialet til nå har sett ganske solid ut, og det gjør forsåvidt også den nye red band-traileren du kan se i videvinduet øverst.

Bonus: Hovedrolleinnehaver Jason Biggs har ikke hatt noen kjempekarriere etter «American Pie», og sammen med Funny or Die har han nå laget en liten «American Reunion»-relatert tullevideo som spiller på dette.

Litt morsom er den jo: