– Hvem er du?

Star-Lord.

– Hvem?

Den første «Guardians of the Galaxy»traileren er omsider her. Omtrent et halvt år før premieren, i klassisk Marvel-stil. Traileren avslører ikke mye av plottet, men tre ting har vi i hvert fall lært:

1: Mer om rollefigurene

guardians1
Med tanke på at vi ikke akkurat har med Marvels mest kjente persongalleri å gjøre, er det viktig å introdusere de fem galaksevokterne på kortest mulig tid.

Traileren gjør det raskt og effektivt, ikke bare via av et par setninger fra Nova Corps-offiseren Rhomann Dey (John C. Reilly), men også ved hjelp av rullebladene.

Med det får vi blant annet vite at Peter Quill (Chris Pratt) har blitt tatt for «ulovlig manipulasjon av en gramoriansk hertuginne». Hvorvidt det er noe vi ønsket å vite, er en helt annen sak.

2: Tonen

Det ville alltid bli en stor utfordring for Marvel og regissør James Gunn å introdusere denne verdenen full av ukjente planeter og utenomjordiske raser til den gemene hop.

Ut ifra traileren å bedømme har filmen en gjennomgående humoristisk tone, muligens med litt alvor i bunn, noe som utvilsomt vil gjøre den mer tilgjengelig.

Marvel tok i bruk samme strategi da de introduserte oss til gudene i «Thor», og det virker som målet er å fortsette å lage popkorn-filmer som sjelden tar seg selv altfor seriøst. Det er vanskelig å si noe på den strategien, siden det har bidratt til å fylle det unge filmstudioets lommebøker til nå.

3: En ny evighetsstein

guardians2
I begynnelsen av traileren får vi se Star-Lord plukke opp en liten, ruglete kule. Det er en såkalt «Infinity Stone», i likhet med The Tesseract fra «The Avengers» og The Aether fra «Thor: The Dark World».

Steinen besitter sterke krefter, og antas av fans verden rundt å være «The Time Stone», som gir en evnen til å reise i og kontrollere tid.

Den eies av Ronan the Accuser (spilt av Lee Pace), som sammen med Gamora (Karen Gillan) er filmens skurker. Steinen kommer til å være filmens «McGuffin», kjent som gjenstanden brorparten av handlingen sentrerer seg rundt.

Men det er også tre ting traileren ikke avslørte.

1: Groot og Rocket Racoons stemmer

guardians3
Det har vært mye spenning knyttet til Groot og Rocket Racoons stemmer, stemmelagt av henholdsvis Vin Diesel og Bradley Cooper. Ifølge MTV fikk Cooper faktisk kjørt seg skikkelig
av regissør James Gunn under arbeidet med å finne den perfekte stemmen til den våpenglade vaskebjørnen.

Men vi får hverken høre stemmen til Groot eller Rocket Racoon i traileren. Ut av hele kvintetten er det faktisk bare Quill som ytrer seg verbalt. Trolig en skuffelse for mange, men kanskje Marvel sparer avsløringen til en trailer litt nærmere utgivelsesdatoen.

2: Dannelsen av teamet

Under introduksjonen av heltene får vi vite at de ble arrestert på planeten Xandar.

Hvordan fem så ulike karakterer bestemte seg for å samarbeide, og hvorvidt det oppsto noen hindringer og/eller konflikter underveis, får vi derimot ikke vite noe om. Det er mulig Marvel bare ville gi oss en liten smakebit, men samtidig gagnet det «The Avengers» at vi fikk se et hint av konflikter allerede i første trailer.

3: Thanos’ tilstedeværelse

4
Thanos er en karakter i filmen vår.

Ordene kommer fra regissøren selv, men så langt har ingen (offisielt sett) blitt tildelt rollen som den lilla superskurken.

Siden Ronan the Accuser jobber for ham, kan vi anta at han blir nevnt i filmen, muligens flere ganger, men hvorvidt vi får se hans sleske glis igjen i august, er fortsatt uvisst.

Hemmelighetskremmeriet til tross: Marvel pleier å lette litt på sløret når trailer nummer to slippes like før premieren (som er første august, i dette tilfellet).

Da blir forhåpentligvis spørsmålene litt færre, og forventingene enda større.