På verdensbasis er «American Horror Story» er en svær kultserie med et stort publikum, men den burde vært enda større i Norge.

Riktignok vises både nye og gamle sesonger på FOX her til lands, men foretrekker du dine serier i et maratonløp på nett blir du nødt til å ty til amerikanske løsninger (iTunes eller Netflix) for å se tidligere sesonger.

Har du ikke gjort det ennå, foreslår vi at du setter i gang kjapt før premieren på sesong fire starter seinere i høst. Nå er første trailer her:

Fjerde sesong i antologiserien heter «American Horror Story: Freak Show», og foregår altså på et freakshow i en småby i Florida anno 1952. Greia med American Horror Story er jo at serieskaper Ryan Murphy («Nip/Tuck», «Glee») bruker mange av de samme skuespillerne i hver sesong. Hver sesong forteller også en avsluttende historie knyttet til et bestemt miljø og tidsepoke.

Og denne gangen er det altså freakshows som står i sentrum – denne høyst tvilsomme tradisjonen med å vise fram folk med forskjellige funksjonshemninger, handikap eller spesielle egenskaper til allmenn forlystelse.

I denne runden får vi blant annet et «American Horror Story»-gjensyn med kjære fjes som Kathy Bates (som skjeggete kvinne), Angela Bassett (som kvinne med tre bryster),  Sarah Paulson (som siamesisk tvilling) og Jessica Lange som selveste sirkussjefen. Her mangler det ikke på saftige kvinneroller, i hvert fall.

Av andre artigheter kan vi også nevne at Michael Chiklis dukker opp som bartefin kraftkar. Chiklis gjør dermed comeback på kanalen FX, der han også gjorde sin store glansrolle som Vic Mackey i politiserien «The Shield».

Av andre strålende skuespillere i serien kan også Denis O’Hare, Emma Roberts og Frances Conroy nevnes. Dette bør bli gøy.

«American Horror Story: Freak Show» starter på FX 8. oktober, og vil vises på kanalen FOX i Norge.