Før du leser videre, blir du nødt til å ta en viktig beslutning (vi mener det): Vil du se så mye eller så lite som mulig fra Nicolas Winding Refns kommende «Only God Forgives» før den norske kinopremieren 31. mai?

Hvis du holder igjen, vil sikkert filmen ha desto større effekt og innvirkning på deg. Hvis du faller for fristelsen, risikerer du jo at resultatet blir det motsatte.

Så: Vil du se tre klipp fra filmen…?

Siden du fremdeles leser, går vi ut fra at at viljestyrken din er omtrent som vår. Det er ingen krise, for klippene avslører jo ikke så mye av selve historien, men de gir dog et innblikk i den stilen og den stemningen som Refn legger for dagen i sitt kommende voldsepos.

Vi starter med litt neon-klubb-vold, der Ryan Gosling åpenbart er blitt møkklei av to høyrøstede fyrer. De skulle bare ha holdt kjeft.

Vi beveger oss så ut i de noe mer belyste Bangkok-gater, der det viser seg å være forferdelig farlig å sitte på en fortausrestaurant og tylle i seg nudler. Klippet er også en leksjon i pasifisering av kriminelle ved hjelp av kjøkkenredskaper.

Og til slutt tar vi kjæresten hjem til mor. Bare at mamma er en beinhard dame, spilt av Kristin Scott Thomas, som kommer med noen fryktelig upassende kommentarer om dine og din kjærestes kjønnsdeler.

Nå er jo fallhøyden fremdeles stor for «Only God Forgives», men dette ser jo veldig, veldig lovende ut. Det virker som om Refn har tatt stemningen fra «Drive» og kokt den ytterligere ned til sin rene essens.

Vi dirrer i hvert fall av spenning, og ser vilt fram til å se filmen når den dukker opp i konkurranseprogrammet under Cannes-festivalen om tre snaue uker.

Fyldig rapport følger da.