Ja, vi har også sterke følelser for «Hjelp, vi må på ferie» (1983) – Harold Ramis-klassikeren med Chevy Chase som seinere fikk fire oppfølgere.

Men: Vi har likevel et lite håp om at en oppfølger kan bli ålreit, selv om selve ideen om at denne serien nå skal gjenopplives i første omgang framstår som noe nært helligbrøde.

Før vi går inn på årsakene til vår (naive) optimisme kan vi jo ta en liten titt på den usensurerte traileren, som kom i natt:

Som vi ser er ikke dette hverken en reboot eller en ren remake, slik Hollywood så altfor ofte serverer, men snarere en oppfølger der Clark Griswolds sønn Rusty (nå spilt av Ed Helms) er blitt voksen og forsøker å gjennomføre en bilferie med sin egen familie.

For som alle vet: Manglende evne til ferieplanlegging er jo genetisk betinget.

Jeg lo helt ærlig talt ikke så veldig av traileren, men vi har likevel litt trua – av tre grunner:

1. Ed Helms. Morsom fyr som besitter den samme typen sympatisk menneskelighet Chevy Chase også gjorde før han ble gal, gammel og gretten.

Ed Helms – slik vi er vant til å sjå han.
Ed Helms – slik vi er vant til å se ham.

2. Manuset er skrevet av John Francis Daley, som noen av dere kanskje kjenner som Sam Weir i  klassikeren «Freaks and Geeks». Han har også skrevet middels filmer tidligere («Horrible Bosses»), men gøy for oss «Freaks…»-fans: Han skal også ha en cameo selv i filmen, og har dessuten hentet inn Samm Levine og Martin Starr til mindre roller! Alle geeksene samlet igjen, altså <3

geeks

3. «Vacation» fikk en strålende mottakelse da den ble vist for kinosjefene nylig under den enorme kinoeierkonferansen CinemaCon i Las Vegas. Nå er det jo ikke helt utenkelig at kinoeiere har elendig smak, men likevel et lovende tegn.

Den gode responsen gjorde også at Warner flyttet premieren fra i høst til 29. juli, der den går i direkte konkurranse mot «Mission: Impossible – Rogue Nation». Et tydelig tegn på at studioesjefene har stor tro på at «Hjelp, vi må på ferie» blir en suksess.

 

I Norge står filmen fremdeles med premieredato 10. oktober. Selv er vi mest spente på om distributør SF Norge tør å endre til norsk tittel, eller om den blir stående med mer generiske «Vacation».