I årevis har journalist og blogger Nikki Finke (trolig alder rundt 60 år, få vet helt sikkert) praktisert et utrolig effektivt skrekkvelde i Hollywood.

I 2006 startet hun opp bloggen Deadline, som kjapt ble en kjempesuksess og i 2009 kjøpte PMC Media nettsiden for 10 millioner dollar.

Finke hadde en egen evne til å skaffe seg eksklusive nyheter, pumpet ut i frenetisk fart – og selv om hun ble anklaget for å benytte virkemidler som frykt og utpressing for å sikre seg sakene sine var det åpenbart at det fungerte.

Men som så mange andre flinke folk opparbeidet Finke seg et betydelig ego, og i fjor skar det seg mellom henne og PMC-eier Jay Penske. Så nå har hun gått hen og skaffet seg et nytt nettsted, nikkifinke.com, som hun skriver fra leiligheten der hun bor sammen med katten sin.

finke221

Og første sak fra det nye nettstedet er selvfølgelig en eksklusiv godbit – Finke hevder nemlig at hun har fått tak i planene Warner Bros. har vedrørende de kommende DC Comics-filmene – planer som egentlig skulle offentliggjøres under sommerens Comic-Con.

Blant de viktigste nyhetene er følgende:

* Den etterlengtede «Justice League»-filmen som Zack Snyder skal regissere, kommer i mai 2017.

* I 2016 kommer det tre DC Comics-filmer: Snyders «Batman v Superman: Dawn of Justice» i mai, «Shazam» i juli og  Joseph Gordon-Levitts «Sandman» til jul.

Det blir med andre ord travelt for Warner. Den «Shazam»-filmen har vi ikke hørt om tidligere – figuren (også kjent som Captain Marvel) er en Superman-liknende, kappekledd fyr som får superkreftene sine av oldtidens guder. Det kan ha vært denne filmen Dwayne «The Rock» Johnson har hintet om at han jobber med.

* I juli 2017 kommer det også en egen Wonder Woman-film, etterfulgt av en film med The Flash og Green Lantern sammen, før det hele altså rundes av med «Justice League».

* Pluss: Ren oppfølger til «Man of Steel» i 2018.

For øvrig kommer ikke Ryan Reynolds til å gjenta rollen som Green Lantern. Thank God, som Finke selv skriver.

Men mange spørsmål gjenstår. Hvem skal regissere «Sandman», og planlegger Warner virkelig å gjøre den klassiske Neil Gaiman-karakteren til en del av Justice League-universet?

sandman223

Burde vi ikke visst mye mer om «Shazam» hvis den skal ut allerede i 2016? Og hvem i huleste skal fylle de andre Justice League-rollene, som Aquaman, Green Lantern og The Flash?

Kanskje får vi svarene allerede under Comic-Con, som starter opp 24. juli.