For et helt fantastisk filmår 2012 ser ut til å bli. En liten håndfull nyhetsnotiser har i helgen fungert som en påminnelse på dette faktum – det viser seg nemlig at tre av årets mest etterlengtede filmer har fått ny offisiell tittel!

Som vi har skrevet (flere ganger) før: Nyhetsverdien er kanskje ikke skyhøy i seg selv, men det gir i hvert fall en unnskyldning til å skrive om filmer vi gleder oss veldig til:

Den første filmen som nå har fått en tittel (riktignok bare arbeidstittel, den kan også endre seg) er Kathryn Bigelows film om jakten på Osama bin Laden. Bigelow, som regisserte 2008s store Oscar-vinner «The Hurt Locker», hadde allerede planlagt filmen da bin Laden ble skutt og drept, og filmen er nå under innspilling i India. Dette har blitt møtt med omfattende protester, forresten, siden bin Laden jo ble funnet i Pakistan:

Uansett, tittelen på filmen blir «Zero Dark Thirty». Ifølge Yahoo Answers (fantastisk tjeneste) er det militærsk for «fryktelig tidlig om morgenen» eller noe liknende.

«Zero Dark Thirty» får premiere i desember, og har en fantastisk ansamling av skuespillere: Blant andre Jason Clarke, Joel Edgerton, Chris Pratt, Kyle Chanler, Harold Perrineau, Jessica Chastain, Mark Strong og Edgar Ramirez.

Kanskje enda høyere på forventningsskalaen befinner den neste filmen til australske Andrew Dominik seg. Han har tidligere laget «Chopper» og fantastiske «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford», og i likhet med sistnevnte film har også denne Brad Pitt i en ledende rolle.

Filmen er en krimthriller om en mafiatilknyttet torpedo (Pitt) som jager et par narkomane som har ranet et pokerlag med høy innsats. Foruten Pitt er også Ray Liotta, Richard Jenkins, James Gandolfini, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, Bella Heathcote, Sam Shepard og Garrett Dillahunt med i filmen.

Tittelen? «Killing them Softly». Litt forglemmelig, men vi kommer neppe til å glemme at vi skal se denne uansett.

Siste prosjekt med ny tittel skal hete «Not Fade Away», og lages av «The Sopranos»-skaper David Chase.

Filmen er et musikkrelatert drama, om en New Jersey-basert gjeng som starter et garageband i 1960-åra. Blant skuespillerne er James Gandolfini, Brad Garrett, Christopher McDonald, Molly Price, John Magaro, Lisa Lampanelli og Jack Huston.

Dette er Chase’ debut som langfilmregissør, men får han til noe i nærheten av samme kvalitetsnivå som «The Sopranos» kan det fort tenkes at vi snakker om en av årets beste filmer.

Her er forresten Buddy Holly-låta som inspirerte filmtittelen (via Slashfilm):