Galskap! Innledningen på filmåret 2012 har vært ganske traurig nyhetsmessig, men på samme dag bestemmer altså forskjellige studioer seg for å slippe trailere til fire filmer jeg ser fram til:

«The Avengers» trenger vel ikke mer innsalg nå: Marvel-superheltene samles mot én enorm fiende, og det hele ser både ganske teit og veldig gøy ut. Lufta har kanskje gått litt ut av hele superheltgreia nå, men vi tåler én kjempeburger til før vi er ordentlig mette.

Derimot bør vi kanskje skrive litt mer om «Bernie», den nye filmen til Richard Linklater («Dazed and Confused», «School of Rock»). Glimrende timing at traileren til denne kommer i dag, da filmen har premiere på Filmfest Oslo i kveld!

Filmen er en salgs thrillerkomedie med Jack Black i hovedrollen som en lokal begravelsesagent i en liten Texas-by. Blacks karakter er vennlig, sjenerøs og godt likt av alle, og ingen skjønner derfor noe som helst da han plutselig blir venner med en eldre enke (spilt av Shirley MacLaine) som er kjent som en humørsyk, utakknemlig gammel hurpe.

Så blir enka drept, og Blacks karakter får et voldsomt slit med å opprettholde fasaden. Filmen fikk relativt hyggelig mottakelse da den ble vist under Los Angeles Film Festival i fjor (den har måttet tåle mange sammenlikninger med «Fargo»), og er du i Oslo denne uka syns vi absolutt du burde vurdere en tur. Særlig hvis du liker CV’en til flere av de involverte.

«Neighborhood Watch» er en av sommerens aller største komedier, og liker du moderne, amerikansk komikk er du også nødt til å like en del av filmene Ben Stiller, Jonah Hill og Vince Vaughn har gjort.

Samtidig er du vel også nødt til å mislike en del også. Å lage god komedie er vanskelig.

Premisset for denne er dog lovende (med Hill, Stiller og Vaughn som overivrig nabolagspoliti), manusforfatterne Seth Rogen og Evan Goldberg skrev jo «Superbad», mens regissør Akiva Schaffer både har gjort seg bemerket som The Lonely Island-medlem og regissør av litt undervurderte «Hot Rod».

«Piranha 3D» (2010) var en skikkelig blodig og skikkelig skrullete selvironisk grøsser, som det var umulig å ikke le høylytt av innimellom. Man skulle kanskje tro at spøken var over nå, men basert på traileren til «Piranha 3DD» (uvisst om denne kommer på norsk kino) finnes det fortsatt muligheter for bra blodskomikk her.

Se opp for Gary Busey som biter en piraja i to, David Hasselhoff som sier han tror på naturlig seleksjon og mange pirajaer med retning mot kvinners underliv.

Gøy!