«Fra mannen bak «Moulin Rouge» og «Romeo+Julie» heter det i traileren til «The Great Gatsby», som dermed glatt ignorerer Baz Luhrmanns siste megaflopp «Australia».

Jaja, samme det – det virker jo uansett som om «Moulin Rouge» er den mest relevante sammenlikningen her – dette blir en fest for øyet i 3D, et høystilisert, luhrmannsk univers som ikke nødvendigvis har stort med den virkelige verden å gjøre. Fans av nevnte «Moulin Rouge» og spektakulære kostymer bør klappe entusiastisk i hendene. Fans av 1974-filmen og boka til F. Scott Fitzgerald-boka kommer sikkert til å være litt mer delte.

Sikkert er det uansett at Luhrmann har fått kloa i fantastiske skuespillere her. Leonardo Di Caprio som Gatsby går det ikke an å krangle på, Carey Mulligan og Tobey Maguire er trygge valg, også har vi alltid hatt en softspot for Isla Fisher (hun fra «Home & Away», du vet).

Isla har for øvrig tidligere sagt i et intervju at Baz Luhrmann spilte mye Jay-Z på filmsettet, for å sette den riktige stemningen.

Og da er det vel også helt riktig at en låt fra den siste Jay-Z & Kanye West-plata blir med i traileren (den andre låta du hører er Jack Whites «Love is Blindness»).

Norgespremiere blir 25. januar til neste år.