Den første traileren fra den amerikanske versjonen av «Broen» ble sluppet i natt, og den ser jo unektelig ganske spennende ut. Nesten så man får lyst til å se den, selv om man fulgte den dansk/svenske originalen?

«The Bridge» starter opp på FX 10. juli (på den norske kanalen FOX fem dager seinere, ifølge Serienytt), og har en helt strålende cast. Diane Kruger spiller Saga Norén-karakteren, i den amerikanske versjonen kalt Sonya Cross, og ser i hvert fall ut til å ha bevart noen av Aspergers-trekkene til den svenske politikvinnen.

Demián Bichir (kjent blant annet fra «Weeds») spiller den noe mer avslappede kollegaen fra den andre siden av den meksikanske grensen. Handlingen foregår i grensebyene El Paso og Ciudad Juarez.

Nøyaktig hvor mye av plottet som er likt fra originalversjonen er uklart, men det kommer i hvert fall tydelig fram at vi har å gjøre med en seriemorder med et «budskap».

En annen grunn til å se litt ekstra opp for «The Bridge» er at første episode er regissert av Gerardo Naranjo, som tidligere har laget den strålende «Miss Bala» (som vi har anmeldt her og som du kan leie her).

Så ja, grunn til å glede seg til denne.

Men skandikrim-entusiaster har naturligvis flere datoer å krysse av på kalenderen i 2013. En andresesong av «Broen» har allerede vært under innspilling i lang tid, og ventes på nordiske skjermer i løpet av året.

Denne gangen er miljøsaken i fokus, og en gjeng miljøaktivister går hardt til verks under Øresundbroen. Saga Norén og Martin Rhode blir atter en gang innkalt, og saken som rulles opp viser seg å være større enn den først virket.

Komplettister er kanskje også interessert i den engelsk-franske versjonen som for tida er under utvikling av Sky i England og Canal Plus i Frankrike.

Om du har sett serien, anbefaler vi på det sterkeste at du leser manusforfatter Nikolaj Scherfigs eminente sak om hvordan «Broen» ble til.