Hollywood ser den utrolige suksessen til «The Hunger Games», og forsøker naturlig nok å følge opp med noe lignende. «The Maze Runner» er neste dystopiske ungdomsfilm ut – som i natt slapp en ny trailer.

Filmen er basert på James Dashners bok med samme navn, og omhandler en fremtid der unge gutter – uten minner om utsiden – blir plassert i gigantiske labyrinter fylt med farer, som de kun kan prøve å komme seg ut av om natten. Hver uke kommer forsyninger, og én gang i måneden kommer en ny ungdom til, gjennom en heis.

Hovedpersonen er Thomas (Dylan O’Brian, «Teen Wolf»), som har vage minner om å ha vært der før. Plutselig kommer også Agnes (Kaya Scodelario, «Skins») til, den første jenten i labyrinten noensinne.

– Du får se mye action, mye eventyr, mye skummelt – men også, ved siden av det visuelle, mye personlighet i figurene våre. Vi tok en voksnere, sofistikert tilnærming til en verden som dette, sier Wes Ball til MovieWeb.

Ball dukket opp fra ingenting i Hollywood etter å ha lagt ut kortfilmen «Ruin» på internett for noen år siden. Etter at rettighetene til å lage den som en langfilm ble kjøpt opp, ble han i samme slengen plassert på «The Maze Runner».

Etter en tidlig visning for bokfansen på Comic Con, strømmet det positive tilbakemeldinger ut i Twittersfæren – som man selvfølgelig kan ta med en klype salt, men som likevel kan være en indikasjon på at 20th Century Fox har noe spennende på hendene.

En andre film fra boktrilogien er allerede bekreftet, noe forfatter James Dashner er fornøyd med. Til Hypable har han blant annet snakket om tidligere bokadapsjoner, spesifikt «Harry Potter»:

– De første to filmene var for nært boken. Det var som om de gikk gjennom en sjekkliste mens de lagde filmene, og det kjedet vettet av meg. I den tredje filmen sa de «Vel, vi kan ikke gjøre dette lengre, bøkene begynner å bli store», så i stedet for å være for bokstavelige prøvde de å forandre boken til en filmatisk opplevelse.

Kanskje ikke ord som passer for alle bokfans – noen vil jo helst at adapsjoner skal ligge så tett opptil bøkene som mulig, av og til på tross av det som gjør film til film – men noen av Twitter-fansen likte det tydeligvis.

«The Maze Runner» får norsk premiere den 19. september.

The Maze Runner, fra Wes Ball.
The Maze Runner, fra Wes Ball.