Det er ikke slik at vi kommer til å ha for få monsterfilmen i tiden som kommer. Universal-monsterne – Frankenstein, Dracula, Mumien og så videre – får «Avengers»-behandlingen, og danner et stort filmunivers, om studioet får det slik de vil.

Men før den tid kommer «Dracula Untold», som forsøker å fortelle historien om hva som skjedde før den mest kjente vampyren ble den mest kjente vampyren. For å bekjempe de som forsøker å ta over riket hans, og å forsvare familien, må grev Vlad Tepes bli et monster.

I hovedrollen er Luke Evans, kanskje best kjent fra «Hobbiten: Smaugs ødemark». Tidligere i helgen kom også et klipp fra filmen, hvor han møter Caligula – i Charles Dance («Game of Thrones») sin skikkelse, den romerske keiseren som ble vampyr.

Evans har sammenlignet vampyrismen med narkotikaavhengighet tidligere, i måten noen takler det bra mens andre faller under og blir borte. Grev Vlad skal etter hvert bli den Dracula vi kjenner, men først vil de leke litt med figuren.

– Vi har lyst til å holde den menneskelige delen i live, slik at folk kan relatere til ham. Han er som en antihelt, selv når vi er vant til å tenke på ham som en mann som lurer kvinner til sengs og dreper dem for livskraften deres, men han håper selv at det ikke er det han skal bli, sa Evans til Screen Rant tidligere i sommer.

Dette er debutspillefilmen til regissør Gary Shore. Manusforfatterne Burk Sharpless og Matt Sazama er også ganske ubeskrevne blad i filmsammenheng, før Roberto Orci og Alex Kurtzman («Star Trek»-rebooten) etter hvert vil ta over når det «delte universet» utvides til andre klassiske filmmonstre.

I tillegg til Evans og Dance, spiller også Sarah Gadon, Diarmaid Murtagh, Dominic Cooper og Samantha Barks i filmen. «Dracula Untold» får norsk premiere den 3. oktober.