Sett bort fra et par småsprell har det de siste årene vært relativt stille fra moromannen Mike Myers, som tidligere har gitt oss både «Wayne’s World» og «Austin Powers».

Nå er han imidlertid klar med sin regidebut, «Supermensch: The Legend of Shep Gordon», en dokumentar om Hollywood-manageren Shep Gordon. Her er traileren:

Ifølge Upworthy ble Myers venn med Gordon tidlig på 90-tallet da han forsøkte å få rettighetene til å bruke en Alice Cooper-låt i den første «Wayne’s World»-filmen.

Myers har i over tjue år ønsket å fortelle historien om Gordon, en manager full av legendariske kjendishistorier og rykte på seg for å være den tryggeste havna en stjerne kunne ha.

Gordon kom til Los Angeles på 60-tallet, hvor han fikk følgende karriereråd av rockelegenden Jimi Hendrix:

– «Er du jødisk?» Og jeg sa ja. «Du burde bli manager.»

Sjokkrockeren Alice Cooper ble Gordon’s første klient, og er forøvrig den eneste han har beholdt til den dag i dag.

Det var Gordon som la strategien for å gjøre Cooper beryktet.

Blant virkemidlene var en kylling, som ifølge biografien hos Lyricsfreak.com dukka opp på scenen, som Cooper så kasta ut til publikum. Senere oppsto et rykte om at han hadde bitt hodet av kyllingen, noe Cooper spilte på for å få publisitet rundt seg selv og bandet sitt.

– Jeg visste at om jeg kunne få foreldrene til å hate dem, ville folk elske dem, fortalte Gordon under en visning av dokumentaren nylig, ifølge The Hollywood Reporter.

– Jeg grubla litt. Hva ville vært frastøtende for foreldrene mine? Så, her kommer kyllingen!

Senere halshugde Cooper også en dukke på scenen, sånn for sikkerhets skyld.

Gordon har ellers jobbet med alt fra Luther Vandross og Blondie til kjendiskokk Emeril Lagasse (Gordon får faktisk æren for å ha funnet opp selve konseptet «kjendiskokk»), samtidig som han har samlet seg en liten hærskare kjendisvenner i Hollywood.

I traileren som nettopp er sluppet kaller kompisen Michael Douglas ham en «mensch» – et yiddisk uttrykk som signaliserer at man er en god og hjelpsom person hvis eksempel andre burde følge.

Blant andre av vennene finner man også folk som Steven Tyler og Sylvester Stallone. Sistnevnte oppsummerer ham slik i traileren:

– Han er en vokter. Han holder ulven unna døra di.

Tidlige anmeldelser av filmen antyder at regissør Myers er en hjertevarm men kanskje litt rufsete dokumentarist. Som The Playlist skriver:

– Et sterkt første forsøk fra Mike Myers som utspiller seg lik den ene drink-runden som får alle til å fortelle historier på slutten av en fuktig natt.